Največ opozoril glede nošenja mask pri sedmošolcih in osmošolcih

V ponedeljek bo v šolah spet živahno.

»Še en teden je za nami, z manjšimi in večjimi izzivi. Smo pod pritiskom prisotnosti virusa in to se pozna tudi pri našem delu,« pravi Peter Pirc, ravnatelj OŠ Zbora Odposlancev.

Sporoča, da so v tem tednu bili v karanteni kar trije oddelki, ki pa se v ponedeljek že vračajo v šolo in zaenkrat kaže, da bodo na ta dan v šoli prav vsi oddelki.

Glede aktualnih okužb pa pravi, da imajo trenutno potrjeno aktivne pri petih učencih in ravno tolikih delavcih šole. V ponedeljek ugašata že pri dveh delavcih šole. Cepljenih delavcev na šoli je 44, kar predstavlja 61 % vseh delavcev.

O tem, kdo obvezne zaščitne ukrepe, torej nošnjo mask, najmanj upošteva, pa razkriva, da so to največkrat sedmošolci in osmošolci. »Starše zato lepo prosim, da se z otroki večkrat pogovorijo, zakaj so tako pomembne zaščitne maske in kako jih je potrebno nositi, ker tu izvajamo največ opozoril,« dodaja.

M.K.

Povezane objave

Letošnje poletje najbolj vroče v zgodovini meritev

Poslanci o reševanju romskih vprašanj

Uspešno zaključen še en Festival poklicev!

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Več o piškotkih