Med vikendom v ZD Kočevje opravili 77 testiranj, rezultati nekoliko bolj spodbudni

Zaposleni v DSO Kočevje. (Foto: DSO Kočevje)

V preteklem vikendu so zdravstveni delavci iz ZD Kočevje odvzeli skupno 77 brisov za preverjanje obolelosti s Covidom-19.

V petek, 20. 11., je od 37 brisov bilo 7 pozitivnih. »Pri petih osebah gre za okužbo po znanem stiku s pozitivno osebo, pri dveh izvor ni znan,« pojasnjujejo iz zdravstvenega doma. Spodbudna pa je vest, da so bili vsi zaposleni v ZD Kočevje negativni. Do sedaj so za koronavirusom zboleli trije zaposleni, izmed katerih sta dva že ozdravela, eden pa je še vedno aktivno okužen.

V soboto, 21. 11., so vzeli 22 brisov, med njimi je bila pozitivna zgolj ena oseba, pri kateri se je šlo za prenos v družini.

Včeraj pa so opravili 18 brisov, med katerimi so bili štirje pozitivni. »Pri treh okužbah gre za prenos v gospodinjstvu, ena oseba pa je iz črnomeljske občine,« dodajajo ter pravijo, da so bili vsi testirani zaposleni ponovno negativni.

Stanje v DSO Kočevje

V petek so iz ZD Kočevje prav tako sporočili, da so prejeli izvide brisov 43-ih stanovalcev, izmed katerih je kar 19 na novo pozitivnih, poleg tega pa še eden od zaposlenih. Žal je umrl eden izmed stanovalcev, ki je bil nameščen v rdeči coni.

Do danes je za Covidom-19 zbolelo 108 stanovalcev ter 41 zaposlenih. Pet stanovalcev je umrlo, trije se zdravijo v bolnišnici. Ponovno so izvedli testiranja tudi med zaposlenimi v ZD Kočevje, ki so bili negativni.

Zaposleni v DSO Kočevje. (Foto: DSO Kočevje)

Situacija v lokalnem okolju se počasi umirja

»Vikend nas navdaja z upanjem, da se situacija v lokalnem okolju počasi umirja! Upamo, da je bil vikend miren tudi za stanovalce in zaposlene v DSO Kočevje. Hvala vsem, ki vztrajate v odgovornem in solidarnem vedenju in tako preprečujete prenos okužbe. Ostanimo zdravi,« pravi Polona Vidič Hudobivnik, direktorica ZD Kočevje.

M.K.

Povezane objave

Nova pravila za označevanje porekla medu dokončno potrjena

(GALERIJA) Čudovit praznik motoristov

NAMIG ZA IZLET: Dom na Grmadi – Nova ekipa, nov zagon!

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Več o piškotkih