Kočevje: Novo krožišče, semaforizirano križišče in ostale rekonstrukcije

Pričela se je rekonstrukcija ceste, ki bo izboljšala prometno varnost in povečala pretočnost prometa pri vstopu v Kočevje. Izvajalec, podjetje Trgograd, je pričel z deli na križišču Ljubljanske in Novomeške ceste, kjer bo na novo urejeno krožišče, hkrati pa bo na križišču pri trgovskem podjetju Spar urejeno novo, semaforizirano križišče.

Dela bodo potekala predvidoma do konca letošnjega leta. V tem času bo prihajalo do občasnih polovičnih zapor ceste. Zapore bodo povzročale zamude, zato Občina Kočevje vse udeležence prosi za razumevanje in upoštevanje spremenjene prometne signalizacije.

Prav tako se pričenja rekonstrukcija ceste na Prešernovi ulici od priključka na državno cesto v celotni dolžini do Nabrežja. Urejala se bo komunalna infrastruktura, javna razsvetljava, površine za pešce in kolesarje ter sama cesta. Gradbena dela se bodo izvajala fazno, z deli pa bo izvajalec pričel na območju trgovine in Šeškovega doma. V času izvajanja del na posameznih odsekih bo prihajalo do popolnih zapor ceste, za stanovalce in intervencijo pa bo v dogovoru z vodjem gradbišča omogočen dostop, sporoča Občina Kočevje.

Povezane objave

Odprla so se volišča

Oktobrski Festival duševnega zdravja

Podeljena najvišja priznanja Občine Kočevje za leto 2024

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Več o piškotkih