Javna razprava o prometni politiki v Kočevju – EVROPSKI TEDEN MOBILNOST

Projekt Vsi v mesto vabi na 2. javno razpravo, tokrat na temo prometa v mestu Kočevje, ki bo potekala jutri, 15. 9., ob 17. uri. Vodena razprava bo potekala na podlagi opravljenih terenskih raziskav in analiz ter podatkov iPop – Inštituta za politike prostora.

Dogodki bodo potekali po priporočilih NIJZ za preprečitev okužbe z virusom COVID-19. Obiskovalce prosimo za dosledno upoštevanje navodil organizatorjev.

Na ključne ukrepe vas bomo ves čas opozarjali tudi mi:

  • Prireditev se udeležite le, če ste zdravi in brez bolezenskih znakov.
  • Brez maske vstop na prizorišča ni mogoč.
  • Pravilno nameščeno masko nosite ob dostopanju do prizorišča oziroma ob vsakršnem premikanju po prizorišču.
  • Na prizoriščih na prostem lahko masko snamete, ko ste zasedli svoj sedež oziroma prostor.
  • V zaprtih prostorih morate masko nositi ves čas.
  • Na vseh prizoriščih (še posebej ob vstopu in izstopu) upoštevajte medsebojno razdaljo vsaj 1,5 m.
  • Ob vstopu na prizorišče si razkužite roke.
  • Skrbite za higieno kihanja in kašljanja.

Evropski teden mobilnosti v Kočevju

Občina Kočevje se 9. leto zapored pridružuje Evropskemu tednu mobilnosti (ETM), ki letos poteka pod sloganom Izberi čistejši način prevoza! in je namenjen spodbujanju čistejše mobilnosti – z uporabo hoje, kolesa ali javnega prevoza. ETM vsako leto poteka med 16. in 22. septembrom, v Kočevju bo letos zaradi številnih aktivnosti še malce podaljšan. Med 16. in 24. septembrom se bodo zvrstili številni dogodki na temo prometa v mestu in čistejšega načina mobilnosti. Z aktivnostmi bomo občane spodbujali k uporabi javnega prevoza, predvsem pa uporabi koles in hoje, kot najbolj zdrave, zabavne in trajnostne mobilnosti. Mestno jedro Kočevja bo tudi tokrat začasno zaprto za promet in prepuščeno obiskovalcem ter predvsem prebivalcem mesta. Zapora mestnega jedra za promet bo trajala od 16. do 24. 9., od 8. do 19. ure.

Občina Kočevje

Povezane objave

Ribniški skavti zbirajo odpadni papir

Meritve hitrost: Kje vas lahko ujamejo?

Aljaž Hočevar iz TK Kočevje z odličnim rezultatom

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Več o piškotkih