Iz odtočne cevi pri Kočevskem jezeru uspešno odstranili mulj in korenine

Iz odtočne cevi pri jezeru se je že pred tedni odstranila gmota korenin in mulja, ki je zavirala odtekanje jezerske vode. »V tem tednu smo montirali novo loputo, jo nastavili na ustrezne pretoke in tako se bo gladina jezera pričela nižati. V prihodnje pa bomo v jezero montirali še približno 200 m cevi za čiščenje slabše globinske vode,« sporočajo iz Komunale Kočevje, ki so izredno zadovoljni s sodelovanjem s Potapljaškim društvom Ponirek ter Občino Kočevje. (Foto: FB Komunala Kočevje)

Iz Občine Kočevje pa sporočajo, da so danes zjutraj začeli nadzorovano zniževati nivo gladine Rudniškega jezera. Po zamašitvi prelivnega kanala in porastu gladine vode v oktobru je stekla obsežnejša sanacija cevnega sistema v vrednosti skoraj 50.000 evrov. Ta je zajemala sanacijo odseka kanala kot tudi temeljit pregled in čiščenje ter namestitev odvodne lopute. Da so se lahko vsa dela nemoteno in čim hitreje opravila, do danes tako odtoka presežka vode ni bilo.
“Komunala Kočevje je sedaj vzpostavila popoln nadzor nad odtekanjem vode iz jezera in s tem zagotovila tudi prvi pogoj za začetek odvajanja globinske vode in s tem izboljšanje njene kakovosti v skladu z nedavno pripravljenim načrtom občinske komisije,« dodajajo. (Foto: FB Občina Kočevje)

M.K.

Povezane objave

Ribniški skavti zbirajo odpadni papir

“Bojim se domov zaradi slabih ocen”

Kakšno je zdravje prebivalcev Kočevja in Ribnice?

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Več o piškotkih