Duatlon v Ribnici: Zmagovalca Tjaž Dolgan in Monika Bartol

Zmagovalca uvodne domače preizkušnje, tradicionalnega sprint duatlona v Ribnici, ki je tokrat, za razliko od prejšnjih let, potekala po izredno ugodnih vremenskih pogojih, sta bila v absolutni konkurenci Tjaž Dolgan (TK Ajdovščina) in Monika Bartol (TK Ribnica).

Ajdovec, ki je sicer zmagal tudi lani, je na progi 5 kilometrov teka, 22 kilometrov kolesarjenja in 2,5 kilometrov teka dosegel izid 1;04,05 minut. »Odlična konkurenca. Drugače sem si odločilno prednost pridobil šele v končnici drugega teka,« je Tjaž povedal ob prečkanju ciljne črte.

Dobrih deset sekund za njim je v cilj pritekel drugouvrščeni, 17-letni Jurij Žagar (član TK Ribnica), ki je imel prednost na kolesu. »Prvič sem tekel na tako dolgi progi. Ja, malo me je zmanjkalo v končnici, a sem zadovoljen,« je Jurij v objemu babice in deda na kratko strnil vtis. Na tretje mesto se je s časom 1,05,49 uvrstil Mark Mandić (Utrip), četrti pa je bil Juretov brat dvojček Matic Žagar – oba obiskujeta tretji letnik Gimnazije Kočevje – s časom 1,07,44. »Že v začetku sem čutil krče v nogah, ki niso popuščali,« se je malce potožil Matic.

Monika Bartol je v zadnjem času zaradi poškodbe okrevala, njena forma trenutno ni takšna, kot si jo želi. A je kljub vročini, ki ji je delala težave, vseeno zmagala. »Počasi se vračam v formo,« je dejala.

Vrhunec sezone na Kočevskem jezeru

O športnem dogodku, ki je imel štart in cilj ob francoskem mostu na Bistrici, je Damijan Kromar, ki tokrat ni tekmoval in je s številnimi člani kluba držal v rokah niti dogodka, povedal, da so zelo zadovoljni predvsem z dosežki domačih tekmovalcev. »Jurij in Matic sta dodana vrednost kluba, pred njima je prav obetavna kariera. Veseli smo, da se vrača tudi Monika,« jih je pohvalil.

Ribniške triatlonce čaka v nadaljevanju nekaj odmevnih nastopov, višek sezone pa bo tradicionalni triatlon na Kočevskem jezeru, 24. avgusta.

(mgć)

Povezane objave

Končno dobra novica!

Po mnogih letih še vedno nerazdružljivi

Nevarnosti se selijo na pametne telefone v obliki zasebnih sporočil

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Več o piškotkih