Drama: V ZD Kočevje poskus preskakovanja vrste za cepljenje proti COVID-19

(Foto: gov.si)

Prejeli smo informacijo, da osebna zdravnica iz Kočevja želi prednostno cepiti svojega, še ne 70 let starega, pacienta, ki je onkološki bolnik, s cepivom proti Covidu-19. S tem bi pacient preskočil vrsto in usmeritve, ki jih dal NIJZ. Trenutno se namreč cepijo zdravstveni delavci ter starejši od 80 let.

Težava se pojavi, ker naj bi osebna zdravnica pregrobo napadla vodjo izvajanja cepljenja tako, da je ta napisal “Poročilo o izrednem dogodku”, v katerem je navedel, da je prišlo celo do povzdigovanja glasu ter obtoževanja o odgovornosti v primeru smrti. 

Poročilo o dogodku so morali napisati tudi vsi, ki so mu bili priča. Iz “Poročil” je tako možno razbrati, da je poskušala do cepljenja priti na več načinov.

NIJZ je potrdil obstoječo strategijo

Vodja izvajanja cepljenja se je po dodatni nasvet ponovno zatekel na NIJZ, ki je potrdil strategijo nacionalnega cepljenja, torej, da se sedaj cepijo le zdravstveni delavci ter starejši od 80 let. Mlajših pacientov zato ne morejo uvrstiti na seznam.

ZD Kočevje je na podlagi prijave obiskala tudi inšpekcija, ki ni ugotovila nepravilnosti.

V članku namenoma ne omenjamo oseb, ki so bile vpletene v zgodbo in namenoma smo izpustili nekaj zanimivih in pomembnih podrobnosti, saj bi z njimi lahko razkrili, kdo je bil vpleten v dogodek.

Razumemo tudi željo in potrebo po cepljenju in na nek način nikogar ne obsojamo, a vseeno se lahko vprašamo, kdo odloča, kdo ima večje možnosti, da skozi koronakrizo, pride z manjšimi posledicami? Tukaj poznanstva in vezi ne smejo imeti odločilno vlogo! Je pa vsem vpletenim zelo težko zaradi nastale situacije.

Povezane objave

Nova pravila za označevanje porekla medu dokončno potrjena

(GALERIJA) Čudovit praznik motoristov

NAMIG ZA IZLET: Dom na Grmadi – Nova ekipa, nov zagon!

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Več o piškotkih