Delež okužb s Covid-19 v Kočevju še vedno visok, danes prejmejo cepiva

Delež okužb je na včerajšnji dan na Kočevskem ponovno bil zelo visok. V ZD Kočevje so testirali na COVID-19 32 oseb, okužbo so odkrili pri 15-ih osebah, 12 je občanov občine Kočevje, 1 Kostel, 1 Loški potok, 1 Ribnica. Pri šestih stik ni znan, pri ostalih pa gre za prenos v družini ali med prijatelji. Sporočajo pa tudi, da so jim še za eno okuženo osebo sporočili iz Ribnice.

Včeraj so prav tako nadaljevali s hitrimi testiranji širše populacije. Opravili so 78 presejalnih hitrih testov, med katerimi so bile 3 osebe pozitivne.

Množično hitro testiranje se nadaljuje, tokrat tudi v Kostelu

Danes nadaljujejo s presejalnim testiranjem v Kočevju med 15.00 in 18.00 in v Vasi v občini Kostel med 12.00 in 14.00.

“Izvajali bomo po sistemu walk-in zunaj pred postajo. Ob prihodu vzdržujte varnostno razdaljo. Testiranje je namenjeno zdravi populaciji. Če že imate simptome ali znake bolezni Covid-19, bomo testiranje izvedli kot do sedaj v COVID ambulanti v Kočevju. Potrebujete zdravstveno kartico in osebni dokument, ter telefonsko številko. Vsi zainteresirani vabljeni!”

Danes prejmejo cepivo proti Covid-19

“Včeraj smo iz NIJZ dobili informacijo, da danes dobimo cepivo proti COVID-19 za zdravstvene delavce,” sporoča direktorica ZD Kočevje in pravi, da ga že težko čakajo.

V naslednjem tednu pa bodo začeli s cepljenjem bolnikov, najprej starostnikov s kroničnimi boleznimi. “Vse zainteresirane za cepljenje vabim, da se javijo in vpišejo v seznam pri osebnem zdravniku,” še dodaja.

Pazite nase in na druge, ostanimo zdravi.

M.K.

Povezane objave

Nova pravila za označevanje porekla medu dokončno potrjena

(GALERIJA) Čudovit praznik motoristov

NAMIG ZA IZLET: Dom na Grmadi – Nova ekipa, nov zagon!

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Več o piškotkih