Cepljenje na Kočevskem poteka po planu

Cepljenje proti Covidu-19 je v polnem teku tudi na Kočevskem,. V prejšnjem tednu so cepili 278 oseb, med njimi tudi 36 nepokretnih kar na domu. Zdravstveni delavci pravijo, da je bila organizacija vsega tega za njih kar velik izziv, ki pa so ga vendarle uspešno izpeljali.

V tem tednu pa bo organizacija tako cepljenja kot testiranja še težja, saj so se odprle tudi preostale dejavnosti, ki so bile do sedaj zaprte. Ob odprtju morajo tako po navodilih vlade vse delavce, ki imajo stike s strankami, testirati. Novost, ki velja od sobote naprej, je tudi to, da morajo odslej vse tiste, ki so preko hitrega testa prejeli pozitiven rezultat, ponovno testirati z zanesljivejšim PCR testom. Kar pa za zdravstveno osebje predstavlja še dodatno delo in večjo organizacijo dela.

»Nalog, ki so doletele primarni nivo zdravstva je v zadnjih tednih res veliko. Trudimo se ažurno spremljati vsa nova navodila, ki terjajo reorganizacijo dela čez noč in narediti vse kar se da in to maksimalno dobro,« pravi Polona Vidič Hudobivnik, direktorica ZD Kočevje. »Naši kadrovski resursi so žal omejeni in zaposleni v zdravstvu smo tisti, ki v času epidemije še nismo nič izpregli. Zmoremo, ker smo dober tim, ker radi delamo svoje delo in ker sodelujemo. Veselimo se spodbudnih rezultatov, saj imamo manj bolnikov in tako manj zapletov bolezni. Imamo pa zato iz naslova testiranja in cepljenja obilico novih nalog,« doda ter se za konec vsem zahvali za potrpežljivost, razumevanje in sodelovanje.

M.K.

Povezane objave

Ribniški skavti zbirajo odpadni papir

“Bojim se domov zaradi slabih ocen”

Kakšno je zdravje prebivalcev Kočevja in Ribnice?

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Več o piškotkih