Brv nad Bistrico bo dobila nekdanjo podobo

Most naj bi z novo podobo zasijal že v začetku julija!

Med projekti, na katerih je bila občina Ribnica letos uspešna pri črpanju nepovratnih sredstev, je tudi obnova mostu oziroma brvi čez Bistrico pri cerkvi sv. Štefana.

Dotrajani betonski objekt bo vrnil svojo nekdanjo projektantsko podobo, ki je bila značilna za Ribnico oziroma ji je dajala identiteto. Prepoznaven bo namreč po napetih jeklenih vrveh in delno vgrajenih lesenih elementih.

Pogodbo z izvajalcem del, ki naj bi bila končana v začetku julija, podjetjem Hipox, sta danes podpisala direktor Miha Šušteršič in ribniški župan Samo Pogorelc. Občina je 68.000 evrov od naložbe, ki je ocenjena na okoli 80.000 evrov, pridobila na razpisu Lokalne akcijske skupine (LAS) Po poteh dediščine od Turjaka do Kolpe.

Pogled v prihodnost.
Foto: Občina Ribnica

Most naj bi bil – takšna je urbanistična zasnova središča Ribnice – del promenade od mostu pri Obrtni coni Ugar pa do središča mesta. Ob reki Bistrici sicer stojo še trije mostovi, med njim je najstarejši »Francoski most«, zgrajen v času Ilirskih provinc.

(mgć)

Povezane objave

Ribniški skavti zbirajo odpadni papir

Meritve hitrost: Kje vas lahko ujamejo?

Aljaž Hočevar iz TK Kočevje z odličnim rezultatom

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Več o piškotkih