Bomo kmalu pristali na rdečem seznamu?

FOTO: ZD Kočevje

Včeraj 15 novookuženih

Iz ZD Kočevje poročajo, da so včeraj opravili 40 PCR testov in potrdili 12 novih okužb. Pri večini gre za prenose v družini, ena oseba pa izvora okužbe ne pozna.

Včeraj so opravili kar 234 hitrih testov, in sicer 195 v Kočevju in 39 v Osilnici. Tri osebe so imele pozitiven test in bodo danes še potrditveno testirane s PCR testom.

“Če bomo nadaljevali s tempom zadnjih dveh dni, smo kandidati za rdeči seznam in ukrepe, ki temu sledijo”

“Opravili smo veliko število testiranj in potrdili veliko okužb! Če bomo nadaljevali s tempom zadnjih dveh dni, smo kandidati za rdeči seznam in ukrepe, ki temu sledijo. Vsak od nas lahko prispeva k zmanjšanju prenosa okužbe s COVID-19, potrudimo se vsi. Predvsem ne hodimo bolni in smrkavi naokrog in bodimo odgovorni do sebe in drugih,” je realna direktorica ZD Kočevje, Polona Vidič Hudobivnik.

3 dni, 900 cepljenih

Hudobivnikova je sporočila še pozitivno novico, in sicer, da so včeraj dobili cepivo, s katerim bodo v treh dneh cepili skoraj 900 oseb.

“Precepljenost prebivalstva je v boju z epidemijo ključnega pomena in na Kočevskem nam gre dobro,” še doda. Na cepljenje se prijavite pri svojem osebnem zdravniku.

N.Š.

Povezane objave

(GALERIJA) Čudovit praznik motoristov

NAMIG ZA IZLET: Dom na Grmadi – Nova ekipa, nov zagon!

V Ljubljani za 1,30 evra na sodišče, v Kočevju za 66 evrov oprostitev

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Več o piškotkih