Biznis, da te kap: Za sedem tisočakov vredno blago »iztržili« 136 evrov

Pred dnevi so barabini, bila naj bi trojica, skozi okno vdrli v skladiščne prostore podjetja Komunala v Goriči vasi in od tam odnesli božično novoletno razsvetljavo, ki je čakala na namestitev po ribniškemu trgu. Bilo bi je dovolj za osvetlitev dveh kilometrov dolgo ulico. Policija je primer vzela v obravnavo in tatove iz bližnjega naselja kmalu izsledila, zoper njih pa bo napisala kazenska ovadba.

Bizarnost kraje je predvsem v številkah. Vrednost električnih lučk je ocenjena na okoli 7.500 evrov, ob »predelavi«, luščenju bakra iz tankih električnih kablov, so »podjetniki« s prodajo na Dinosu iztržili, reci in piši, borih 136 evrov. Kaj še k temu dodati? Nič! Ali že videno (znano).

»Neljubi dogodek ne bo v ničemer prikrajšal predpraznično vzdušje v središču dežele suhe robe, saj bo na Miklavžev petek, 6. decembra, ob 17. uri, zažarelo v soju prazničnih luči in to v še veliko večjem obsegu kot v preteklih letih,« sporočajo z Občine. Oder na trgu bo pokrit s šotorom, predstavili se bodo znani glasbeni izvajalci in lokalna društva s svojimi vsebinami, dišalo bo po zimskih dobrotah… Prav na prižigu lučk se bo na grajskem dvorišču odvil božično-novoletni sejem s pestro darilno in kulinarično ponudbo, saj letos gostimo posebnega gosta, vrhunskega slaščičarja Potočnika – Gox, ki niza uspehe z inovativnimi sladicami tudi v mednarodnem okolju. Pa še to, tisti, ki radi drsajo, naj že nabrusijo drsalke. Isti večer bodo namreč odprli drsališče pred Rokodelskim centrom Ribnica, ki bo letos veliko večje in pokrito s šotorom. Možna bo izposoja drsalk, razvada z bogato gostinsko ponudbo pa je zagotovljena. S pestrim kulturno-zabavnim programom in mamljivo gostinsko ponudbo si želijo, da tudi grajski kompleks z okolico postane središče druženja v vseh letnih časih in ob različnih priložnostih.

(mgć)

Povezane objave

NAMIG ZA IZLET: Dom na Grmadi – Nova ekipa, nov zagon!

V Ljubljani za 1,30 evra na sodišče, v Kočevju za 66 evrov oprostitev

Hanami sakura: Poklon češnjevim cvetovom

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Več o piškotkih