fbpx
E-UTRIP
Aktualno Ribnica

Županovanje po tiru ljubezni

Sodraški župan, Blaž Milavec, je že tri leta belokranjski zet, čeprav je ljubezen z družico Snežko vzbrstela že veliko prej. Menda ob nekem srečanju županov Jugovzhodne statistične regije na kmetiji z nastanitvijo Cerjanec, ob izviru Kupe pri Semiču, ko je siva eminenca med njimi, Janez Novak, nekdanji župan Loškega Potoka, bolj za sprostitev dejal, »da je pri gostiteljih videti res čedno dekle, oni pa imajo v soseščini fanta za ženitev«. Namigi, besede so postale dejanja.

Blaž je po tiru ljubezni, čeprav s stalnim bivališčem v Sodražici, uspešno speljal svoj tretji mandat, lani, ob podpori Snežke in seveda volilne baze, pa stopil v četrtega. Vožnja med svojim in rojstnim krajem mamice njunega sončka, triletnega Jakoba, ki je pokončno zdržal snidenje ob prazniku občine Sodražica, je za svoj čas najmlajšega slovenskega župana ura doživetij in sprostitve. »Ja, me že sprašujejo, če se bom še petič potegoval za prvega moža občine. Kaj pa vi na to pravite?« je Blaž namesto odgovora vrnil z vprašanjem.

(mgć)

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki