fbpx
E-UTRIP
Bine Volčič je županu obljubil, da bo vedno našel čas, da se mu pridruži ob kotlu.
Aktualno Novice Občina Ribnica Zanimivosti & Zabava

Župan Samo in Bine Volčič skupaj vrtela kuhalnico

Za zidovi ribniškega gradu, ki postaja vse bolj oblegan prireditveni prostor, je skladno s trenutnimi epidemiološkimi priporočili v soboto, 19. junija 2021 potekal že drugi Županov dan. To je ne nek način predstavitev kulinarične ponudbe ribniške doline z druženjem, ki je po daljšem zatišju še kako prijalo.

Dan je minil tudi s kulturno glasbenimi vložki, delavnicami za najmlajše in vrhuncem, kuharskim izzivom z županom Samom Pogorelcem in kulinaričnim veljakom Binetom Volčičem. »Ko me je Samo lani poklical sem dejal, ja, pridem. Ne bomo kuhali županov golaž, tega ne maram, še posebej ne v volilnem času. Spoznal sem prijetnega moža, ki mu je gastronomija zlezla pod kožo in obljubil, da bom, kljub zasedenosti, vedno našel čas, da se mu pridružim ob kotlu,« je Bine pohvalil vedno sproščenega in prijaznega ribniškega župana.

Samo ne skriva, da se rad postavi pred štedilnik, še posebej, ko je glava polna in je čas za obed.

Tokratni dvoboj je imel tudi dobrodelno noto. Ves izkupiček, 1.350 evrov, bo šel za blaženje socialne stiske učenca devetega razreda podružnične šole iz Sušij. »Ganilo me je pričevanje ravnateljice ob zaključku šolskega leta o učencu, ki ima zdravstvene težave in živi sam z očetom. Zagotovo si zasluži to pomoč,« je o namenu tokratnega kuharskega dvoboja dejal Samo Pogorelc.

(mgć)

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki