fbpx
E-UTRIP
Featured Kočevje Novice Občina Politika

Župan imenoval Gregorja Koširja za drugega podžupana

Župan občine Kočevje dr. Vladimir Prebilič je imenoval še drugega podžupana Gregorja Koširja, ki se je na tej funkciji pridružil podžupanu Romanu Hrovatu. Kot je izpostavil dr. Prebilič, se delo v občinski upravi nenehno intenzivira in pojavila se je potreba po dodatnih močeh za doseganje še večje učinkovitosti in uspešnosti delovanja občine s krepitvijo položaja tako znotraj regije, kot tudi na državni in evropski ravni. Poleg pomoči županu pri njegovem delu so ključna področja, ki jih bo pokrival Košir, še spremljanje aktualne zakonodaje, ki zadeva občine, regionalni razvoj in razvoj kmetijstva, evropski projekti ter mednarodno sodelovanje.

Gregor Košir je po izobrazbi univerzitetni diplomirani ekonomist in ima dolgoletne izkušnje na državnem in evropskem političnem parketu. Od leta 2010 je opravljal delo svetovalca poslanske skupine v Državnem zboru RS. Leta 2014 pa se je za pet let preselil v Bruselj, kjer je v Evropskem parlamentu deloval kot akreditirani asistent slovenskemu poslancu Francu Bogoviču.

Ob svojem imenovanju na funkcijo je povedal, da je ves čas, tudi iz tujine, spremljal dogajanje v domačem kraju in z veseljem opazoval razvojne premike, ki so se še pred desetletjem zdeli kot misija nemogoče. »Ko sem moral izbrati ali ostanem v Bruslju ali se po dolgem času vrnem domov, sem se po temeljitem razmisleku odločil za vrnitev v zeleno Kočevsko. Kot domačinu, ki je odrasel v Kočevju, mi je namreč v čast ponuditi svoje izkušnje in pomagati uspešni ekipi na čelu z županom dr. Prebiličem, saj so si za cilj zastavili občini vrniti položaj pomembnega regionalnega in gospodarskega središča, prebivalcem pa s tem zagotoviti boljšo kakovost življenja. S povezovanjem, motiviranjem in sodelovanjem na vseh ravneh jim to odlično uspeva, čemur se z veseljem pridružujem,« je še povedal novi podžupan.

Košir je v lanskem letu na lokalnih volitvah kandidiral na listi Moja Kočevska in je tudi član občinskega sveta Občine Kočevje. V mladosti je v lokalnem okolju deloval kot glasbenik in član pihalnega orkestra, danes pa v prostem času rad raziskuje nove kraje po Evropi in širše, velikokrat kar s svojim motornim kolesom.

Več informacij: www.kocevje.si

Katja Godeša, Občina Kočevje: katja.godesa@kocevje.si

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki