fbpx
E-UTRIP
Aktualno Dom Kočevje Novice Ribnica Zanimivosti & Zabava

Že 22. oratorija v Sodražici se je udeležilo kar 120 otrok

Z bogoslužno mašo se je v prostorih župnije v Sodražici končal že 22. oratorij, ki se ga je udeležilo 120 otrok, od šestega do petnajstega leta, največ iz župnije Sodražica. Zanj je skrbela močna animatorska skupina, bilo jih je trideset, prostovoljci, sotrudnice in sotrudini, kuharice. Sicer je Šedrški ortatorij, to je pravzaprav široko prostočasno dogajanje, prvo na našem koncu organiziralo društvo Kresnička, ki ga je vodila Ljuba Košir, kasneje pa ga je dobila tudi župnija Ribnica. Vodja letošnjega oratorija Katarina Turk je dejala, da so v natančno izdelanemu urniku dejavnosti med deseto in četrto uro zapolnili številni dogodki, ki jih je povezoval glavni lik v obliki zgodbe, prirejene otrokom.

Letos so si za osrednji lik izbrali pravljičnega Petra Klepca, orjaka iz Osilniške doline. In kako si ga bodo zapomnili otroci? »Bil je hraber in pogumen borec za ljudi,« so vtise strnili po obisku njegove dežele.

Program oratorija na privlačen način navdušuje nad vrednotami za veselo krščansko življenje, za ustvarjalnost in pošteno participacijo v družbi. Nepogrešljive sestavine oratorija so molitev, petje, dramska zgodba, kateheza, ustvarjalne delavnice in igre.

(mgć)

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki