fbpx
E-UTRIP
Uncategorized Featured Gospodarstvo Novice Občina

Zavod Kočevsko po odprtju turističnih nastanitev: “Število gostov je zadovoljivo.”

Prejšnji teden, natančneje v ponedeljek 26. 4., so po dolgem času svoja vrata odprli tudi nastanitveni obrati – tokrat ne le za poslovne goste, temveč za vse. A seveda pod določenimi pogoji, ki so pričakovano prispevale k bistveno nižjim številkam prihodov gostov, ponudnikom pa dodatno otežili proces odprtja in nadaljnjega poslovanja.

Spomnimo, vladni odlok je zapovedal, da morajo vsi gosti ob prihodu predložiti eno izmed naslednjih potrdil: potrdilo o prebolelosti, ki ni starejše od 6 mesecev, cepljenju ali pisno potrdilo negativnega PCR ali HAGT testa, ki ni starejši od 48 ur. Ta »pravila« so marsikaterega bodočega gosta odvrnila od bivanja, deloma pa je k temu prispevala tudi odločitev, ki je kot strela z jasnega presenetila vse, tako turiste kot ponudnike. Ravno zaradi tega so se mnogi ponudniki odločili, da svojih vrat še ne bodo odprli, temveč jih bodo šele takrat, ko bodo imeli vse popolnoma pripravljeno za nudenje popolnega doživetja.

Temu so sledili tudi ponudniki nastanitev na Kočevskem. Točne podatke o tem, koliko nastanitev je uspešno pognalo kolesja poslovanja in koliko jih ni, še raziskujemo. Nadija Kolmanič iz Zavoda Kočevsko razkriva, da so Hostel Bearlog in Camp Jezero v teh dneh uspešno odprli ter sprejeli prve goste. O tem, ali je bilo odprtje dejansko uspešno in prihodi gostov zadostni, pravi, da je glede na razmere in vreme v preteklem tednu bilo njihovo število zadovoljivo. »V prihodnjih tednih pričakujemo nadaljnje sproščanje ukrepov ter s tem tudi povečanje števila gostov, ki si želijo obiskati Kočevsko. Za poletni čas imamo že precej povpraševanj in pričakujemo, da bodo gostje tudi letos za prenočitve radi izbirali kampiranje, ki nudi boljši stik z naravo,« dodaja.

V kolikor bodo načrti o dodatni ureditvi okolice Kočevskega jezera resnično zaživeli še pred poletjem in bodo tudi epidemiološke razmere ugodne, bodo nedvomno tudi turisti destinacijo Kočevsko prepoznali za dovolj atraktivno, da bodo tu ostali dlje časa, ali pa si jo bodo shranili v spomin za prihodnje leto. A žal nihče ne zna, niti ne zmore napovedati, kakšne razmere bodo med poletjem vladale, zato lahko tako ponudniki kot turisti zgolj ugibajo, ali bo letošnja turistična sezona uspešna ali ne.

M.K.

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki