fbpx
E-UTRIP
Izpostavljeno Novice Zanimivosti & Zabava

Zaključek oratorija in maša na prostem

Ob zaključku letošnjega oratorija, počitniške aktivnosti za otroke, ki vsako leto poteka teden po koncu šolskega leta in je bil poln radosti, igre in ustvarjalnosti, so v ribniškem gradu hkrati imeli tudi Dan župnije sv. Štefana. To je bila posebna priložnost za druženje, spoznavanje drug drugega, krepitev skupnosti in obujanje vere. Mašo na prostem je daroval ribniški dekan mag. Anton Berčan.

»Naše žegnanje je sredi počitnic in takrat so ljudje večinoma zaradi dopustov odsotni iz domače fare. Zaključek oratorija, ki se ga je udeležilo okoli 200 otrok in 45 mentorjev, ter bogoslužje na odprtem ob plahi Bistrici, nedaleč od farne cerkve, je bilo po svoje za občestvo nepozabno doživetje. Seveda moram omeniti veliko razumevanje Občine Ribnica, ki nam je stala ob strani,« je ob uživanju preprostega obroka na mizah, ki simbolizirajo enotnost in skupnost (»agape«), povedal Anton Berčan.

Dejal je tudi, da v župniji potekajo aktivnosti ob 150-letnici postavitve Goršičevih orgel, ki jo bodo praznovali jeseni. Vse naloge pri tem je prevzel župnijski zbor in tudi nekateri drugi posamezniki, pred katerimi je kar nekaj nalog, da bodo izpeljali celoten protokol, ki pritiče temu dogodku. Pripravili bodo tudi nekaj predavanj in koncertov.

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki