fbpx
E-UTRIP
Aktualno Gospodarstvo Zanimivosti & Zabava

Zakaj je mobilna denarnica še bolj uporabna od kartic?

Ko plačilne kartice namestimo še v mobilno denarnico na pametnem telefonu, postanejo več kot le sredstvo za plačevanje. Omogočijo nam namreč funkcionalnosti, ki jih kartice v fizični obliki ne morejo. Lahko, denimo, sami upravljamo varnostne nastavitve kartic, kar kot prva v Sloveniji omogoča mobilna denarnica NLB Pay, imajo pa še druge prednosti pred karticami v fizični obliki.

Možnost preklica kartice je močan varnostni element, s katerim lahko kadar koli, začasno ali trajno, preprečimo nadaljnjo uporabo kartice. »V mobilni denarnici NLB Pay lahko to upravljamo sami, za vsa plačila ali za posamezen način uporabe, in sicer za: plačila v tujini, plačila na spletu in/ali za dvig gotovine na bankomatih. Če želimo, lahko začasno zaklenemo uporabo tudi za vsa plačila,« pojasni Simona Kljun, vodja NLB Poslovalnice Kočevje. To je uporabno zlasti v primeru, če bi kartico založili ali če smo kupovali v sumljivi spletni trgovini in nas skrbi, da bi jo kdo lahko zlorabil. Ko kartico najdemo, lahko v aplikaciji uporabo kartice preprosto odklenemo in z odklenjeno kartico že takoj plačujemo. »Omejitve, ki jih za posamezno kartico nastavite v mobilni denarnici NLB Pay pa veljajo tudi za kartico v fizični obliki. Če torej zaklenete kartico za vsako uporabo in jo pred nakupom pozabite ponovno omogočiti, bo plačilo (tudi, če ga opravite s fizično kartico) zavrnjeno,« še opozori Kljunova.

Z mobilno denarnico vedno vemo, koliko limita imamo na karticah

Velika prednost mobilne denarnice NLB Pay pred fizično kartico pa je tudi ta, da imamo v vsakem trenutku dober pregled stanja in prometa na kartici. V fizično kartico namreč ne moremo »pogledati«, da nam razkrije podatke o tem. »V mobilni denarnici NLB Pay pa lahko v vsakem trenutku preverimo, koliko razpoložljivih sredstev je na izbrani kartici,« doda vodja NLB Poslovalnice Kočevje ter nadaljuje, da je dobrodošla predvsem informacija o limitu na kartici z odloženim plačilom.

Mobilna denarnica še močnejša v kombinaciji z mobilno banko Klikin

Mobilni telefon tako vse bolj postaja naprava, ki združuje vse, kar potrebujemo za sodoben življenjski stil. Za plačevanje in druge vsakodnevne opravke, za katere smo včasih morali obiskovati banko, lahko uporabimo kar mobilni telefon. Le izbrati moramo pravo aplikacijo – »za plačevanje s karticami na brezstičnih plačilnih mestih in za dvig gotovine na brezstičnih NLB Bankomatih uporabimo mobilno denarnico NLB Pay. Če želimo preprosto plačati položnice (s funkcijo »Slikaj in plačaj«) ali plačati prijateljem (s funkcijo »In-plačila«), pa uporabimo mobilno banko Klikin še zaključi sogovornica.

NLB d.d.

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki