fbpx
E-UTRIP
Featured Kočevje Narava & zdravje Novice Zdravje

Zadnje tri dni število okužb s Covid-19 v Kočevju ponovno visoko!

V sredo in četrtek so kočevski zdravstveni delavci opravili skupno 69 PCR testov. Z njimi so potrdili 20 novih okužb, dodatni dve pa še s ponovnim testiranjem na podlagi pozitivnega izvida hitrega antigenskega testa iz predhodnega dne.

Opravili pa so tudi nekaj hitrih antigenskih testiranj. V sredo so za podjetja opravili 152 testiranj, vsi so bili negativni. V okviru brezplačnega množičnega testiranja pa so jih opravili še 130, med katerimi sta bili dve osebi pozitivni. V četrtek so izvedli še 22 hitrih testov, ena oseba je bila pozitivna in bo danes ponovno testirana s PCR testom.

Včeraj in danes cepilni dan

Nadaljujejo tudi s cepljenjem proti Covid-19. Včeraj so cepili 172 ljudi, danes jih bodo še 286.

»Število okuženih je zadnje tri dni ponovno visoko. Od vsakega posameznika je odvisno, kako uspešni bomo pri omejevanju širjenja COVID-19. Bodite pozorni na simptome in znake in se v posvetujte s svojim zdravnikom ali pokličite v COVID ambulanto. Prehlad in glavobol lahko pomenita COVID-19!« pozivajo iz ZD Kočevje.

M.K.

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki