fbpx
E-UTRIP
Featured

Začetek futsal sezone 2019/2020 v NK Ribnica

V ospredju jesenskega dogajanja v NK Ribnici je pričetek FUTSAL lig – 1. SFL U15 in državnega prvenstva U13. Obe ligi sta razdeljeni na Vzhod in Zahod. NK Ribnica tekmuje med ekipami na Zahodu. Najboljše ekipe obeh delov lige se nato v končnici tekmovanja pomerijo za najvišja mesta.

V 1. SFL U15 je bil v nedeljo, 17. novembra 2019, odigran že 6. krog lige in sicer proti ekipi FK Dobrepolje. Tekma se je končala v korist precej fizično močnejšega in starejšega nasprotnika, naša ekipa fantov in dveh deklet pa je v prvem polčasu pokazala zelo enakovredno igro. Drugi polčas je nasprotna ekipa povedla in slavila zasluženo končno zmago. Lestvica po 6. krogu je precej enakovredna. Letos tekmuje v 1. SFL U15 – Zahod 5 ekip. V ekipah igrajo otroci l. 2005 in mlajši (na dan tekme mora biti igralec star 12 let). Tekme so gledljive, otroci so že pravi mojstri futsala! Naša ekipa trenutno zaseda 3. mesto z dvema porazoma.

V državnem prvenstvu selekcije U13 je pa bil 9. novembra odigran 3. krog prvenstva v ŠC Ribnica, kjer smo lahko spremljali tekme, ki so bile vredne ogleda. Ekipa fantov in ene deklice NK Ribnica je odigrala dve tekmi in navdušila gledalce z lepim futsalom.

16. novembra je bil v Kobaridu odigran 4. krog. Ekipa NK Ribnice je odigrala dve tekmi; prvo proti Bronxu iz Škofij in drugo proti domačinu Oplast iz Kobarida. Zabeležili smo dve zmagi in prinesli domov 6 točk. Ekipa ni prejela nobenega gola – kar 18 pa so jih pod taktirko trenerjev, Ladota in Primoža, dali.

Ekipa NK Ribnice trenutno zaseda odlično 1. mesto, drugo uvrščena je ljubljanska Olimpija, naš večni »rival«, ki pa ima odigrane 3 tekme manj. Tretje mesto trenutno pripada ekipi Oplast iz Kobarid.

Začetek lige pod okriljem MNZ Ljubljana za selekciji U11 in U9

NK Ribnica sodeluje na tekmovanjih v obeh selekcijah. 10. novembra se je pričela liga U11, 16. novembra pa liga U9.

Obe ekipi sta motivirani in zavzeto trenirata. Svojo veliko podporo in spodbudo otrokom z obiski tekem in športnim navijanjem izkazujete starši! Šport nas povezuje – tako otroke kot starše – in uspeh je zagotovljen. Napovednik in razpored tekem obeh lig, U11 in U9, bosta objavljena na spletni strani www.nkribnica.si.

Napovednik turnirjev U11 pod okriljem MNZ::

  • sobota, 30. november 2019, Športna dvorana Velike Lašče

  • nedelja, 22. december 2019, Športna dvorana, Kočevje

  • nedelja, 19. januar 2020, Športna dvorana Kočevje

Napovednik turnirjev U9 pod okriljem MNZ::

  • sobota, 7. december 2019, ŠC Ribnica

  • sobota, 11. januar 2020, ŠC Ribnica

Najmlajši selekciji NK Ribnice, U6 in U7

Naši najmlajši selekciji U6 in U7 (vrtec in 1. razred) trenirata dvakrat tedensko v ŠC Ribnica. Napredek otrok v gibanju in tudi obvladovanju žoge je iz tedna v teden večji. Otroci osvajajo koordinacijsko lestev, motorično gibanje in, seveda, futsal. Trener Srečko skrbi, da so treningi zanimivi in pestri, otroci sami pa, da so treningi tudi veseli in navihani.

Mateja Rovan, NK Ribnica

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki