fbpx
E-UTRIP
Featured Črna kronika Kočevje Kronika

Voznik pod vplivom drog žalil in odrival kočevske policiste, uporabili prisilna sredstva

IZ Policijske uprave Ljubljana sporočajo, da so včeraj, nekaj pred 13. uro, kočevski policisti kontrolirali voznika osebnega vozila in mu odredili preizkus alkoholiziranosti, ki je bil negativen. Prav tako mu je bil odrejen hitri test za ugotavljanje prisotnosti prepovedanih drog, ki pa je bil pozitiven, zato mu je bil odrejen strokovni pregled.

Na strokovnem pregledu so bili ugotovljeni znaki nezanesljivega ravnanja voznika, zato mu je bilo odrejeno pridržanje. Kršitelj se s pridržanjem ni strinjal in je želel s kraja postopka oditi, pri tem ves čas žalil policista in ga z rokami odrinil, da bi lahko kraj zapustil. Ukazov policistov ni upošteval, zato so ga obvladali z uporabo prisilnih sredstev, nato pa je bil pripeljan v prostore za pridržanje.

Zoper voznika bo podan obdolžilni predlog na pristojno okrajno sodišče zaradi kršitev cestno prometne zakonodaje, prav tako pa bo zoper njega podana kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo zaradi suma storitve kaznivega dejanja preprečitve uradnega dejanja ali maščevanja uradni osebi.

M.K.

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki