fbpx
E-UTRIP
Primopredaja. Podpolkovnik David Ozebek (levo), mag. Robert Tomazin (desno). Foto Miha Markič
Aktualno Društva Novice

Vodstvo Društva vojnih veteranov Pekre-Ig 1991 iz Kočevja

Veterani vojne za Slovenijo, združeni v Društvo vojnih veteranov Pekre-Ig 1991, so na redni letni konferenci imenovali novo vodstvo. Mag. Robert Tomazin je prevzel vodenje podpolkovnika, Davida Ozebka. Novo vodstveno ekipo dopolnjujejo še Slavko Ofak, Mitja Margon, Marko Kovačič, Franc Breznik in Janko Cahon.

Osnovno poslanstvo združevanja je vzdrževanje in ohranjanje zgodovinskega spomina v pripravah na osamosvojitev, ubranitev samostojnosti in državnosti v vojni za Slovenijo ter ohranjanju domoljubja, visokih etičnih načel in vzora slovenske vojaške profesionalnosti.

Društvo vojnih veteranov Pekre-Ig 1991 že vse od svoje ustanovitve aktivno deluje na lokalnem in državnem nivoju ter sodeluje z veteranskimi in drugimi sorodnimi organizacijami.

Ob prevzemu funkcije predsednika je mag. Robert Tomazin dejal »Kot pripadniki prve generacije Slovenske vojske smo služili vojaški rok v vojni za Slovenijo. Vojna je za vsakega vojaka najtežja preizkušnja. S pogledom v preteklost se tako zavemo lastne odločnosti in srčnosti, ki smo jo zmogli kot posamezniki in generacija. Za slednje smo prejeli spominski znak »Obranili domovino 1991«. Danes prevzemamo nove naloge sodelovanja, izobraževanja, zbiranja in urejanja dokumentarnega gradiva, združevanja na temelju domoljubnih vrednot in mednarodne izmenjave.«

Janko Cahon, Društvo vojnih veteranov Pekre-Ig 1991

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki