fbpx
E-UTRIP
Aktualno Politika

(VIDEO) Z Luko Mescem o romski problematiki

Luka Mesec, minister za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti si je pretekli teden vzel čas za naše uredništvo. Med drugim smo se z ministrom pogovarjali tudi o romski problematiki, s katero je seznanjen in jo z ekipo sodelavcev aktivno rešuje.

“Na ministrstvu je ustanovljena delovna skupina, ki je pred dvema tednoma prvič zasedala. Vpleteni so bili vsi pristojni direktorati od družine, sociale do enakih možnosti do ljudi, ki se ukvarjajo z Romi,” pojasnjuje minister.

Pristojni so preučili, katere politike so se v preteklosti dobro odnesle in na katerem področju je potrebno dodatno ukrepanje. Trenutno opravljajo revizijo, kaj je Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti na tem področju urejalo do sedaj.

“Vemo, da rešitve na tem področju niso enostavne in da bomo morali oblikovati smiseln paket politik, ki ga bomo izvedli, da se romska skupnost bolje integrira. Da otroci hodijo v šolo, da se preseka začaran krog revščine itd.,” našteva Mesec.

Zaveda se preobremenjenosti socialnih delavcev. Zaposlenih je premalo in tako delo na terenu v romskih naseljih opravljajo manjkrat, kot bi to bilo potrebno. Ministrstvo bo podprlo ureditev dela na način, da bodo socialni delavci lahko večkrat odšli na teren in tako lažje skrbeli za boljšo integracijo Romov.

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki