fbpx
E-UTRIP
Foto: 24ur.com
Aktualno Kronika Policijska poročila

Včerajšnji protestni shod: 10.000 udeleženih, do sedaj ugotovljenih 47 kršitev

Policisti PP Kočevje so tekom praznika obravnavali naslednje dogodke.  

  • dve kaznivi dejanji tatvine,
  • prometno nesrečo z udeležbo divjadi,
  • odvzem vozniškega dovoljenja zaradi kršitev Zakona o prekrških.

Policisti PP Ribnica tekom praznika niso obravnavali interventnih dogodkov, so pa v ponedeljek obravnavali:

  • prometno nesrečo, kjer se je voznik tovornega vozila zaradi vožnje preblizu desnega roba vozišča prevrnil v potok. Vozniku je bil izdan plačilni nalog.
  • obveščeni so bili o kršitvi ukrepa prepovedi približevanja. Kršitelju je bil izdan plačilni nalog.

S PU Ljubljana sporočajo, da so policisti včeraj, 27. 4. 2021, na območju centra Ljubljane opravili varovanje neprijavljenega shoda. Nekaj po 17. uri se je na Prešernovem trgu zbralo okoli 10 000  protestnikov, ki so nato odšli po ulicah mesta Ljubljana pred poslopje Vlade, nato pa se je shod okoli 19.30 ure zaključil na Trgu
republike.

Policisti so opravljali naloge za varovanje državnega zbora, vzdrževali javni red in mir, zagotavljali varnost udeležencev protestnega shoda, urejali promet in izvajali nadzor nad upoštevanjem Odloka o začasni splošni prepovedi gibanja in zbiranja ljudi na javnih mestih in površinah v Republiki Sloveniji.

Pri varovanju shoda so policisti do sedaj ugotovili 45 kršitev Zakona o nalezljivih boleznih (od tega je izrečenih 33 opozoril, ostali prekrškovni postopki še potekajo), eno kršitev javnega reda in miru in eno kršitev cestnoprometnih predpisov.

Nadaljuje se zbiranje obvestil glede dogodka in bo v primeru dodatno ugotovljenih prekrškov ali kaznivih dejanj ukrepano v skladu z zakonodajo.

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki