E-UTRIP
Foto: Facebook ZD Kočevje
Featured Kočevje Narava & zdravje Novice Zdravje

Včeraj v Kočevju uspešno izvedli prvo množično hitro testiranje

Zdravstveno osebje je včeraj v Kočevju izvajalo redna PCR testiranja in presejalne hitre teste, namenjene širši populaciji. Skupno so opravili 22 PCR testiranja, izmed katerih so pozitivno okužbo zaznali pri devetih osebah. Pri treh izvor okužbe ni znan, pri ostalih gre za prenos v gospodinjstvu ali na delovnem mestu, sporočajo.

Ta teden nadaljujejo s presejalnimi hitrimi množičnimi testiranji. Včeraj so v treh urah odvzeli 144 brisov, trije so bili pozitivni.

S presejalnim testiranjem bodo nadaljevali do petka, vsak dan med 15.00 in 18.00 v Rdeči dvorani, po drive-in sistemu. “Potrebujete zdravstveno kartico, pustite telefonsko številko in vas po opravljenem testu obvestimo z SMS sporočilom. Vabljeni vsi zainteresirani! Tisti z znaki in simptomi, ki bi lahko pomenili COVID pa bris po navodilu osebnega zdravnika še vedno opravite v COVID ambulanti ZD Kočevje,” pravi direktorica ZD Kočevje.

Pazite nase in na druge, ostanimo zdravi.

M.K.

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki