fbpx
E-UTRIP
FOTO: obcina.velike-lasce.si
Aktualno Kultura Novice Občina Umetnost

V Velikih Laščah bo ponovno zaživel kino

Kot je sporočila Facebook stran Velikolaška, bodo Velikolaščani že od petka, 6. januarja naprej, v Levstikovem domu lahko obiskali Velikolaški kino.

Želja vseh nas (in vas) je bila, da bi oživeli Velikolaški kino, ki je že od nekdaj povezoval prebivalce Velikih Lašč in okolice,” so še zapisali.

Prvi na sporedu bo priljubljeni mladinski film Kapa

V petek, 6. januarja ob 19. uri in v nedeljo, 8. januarja ob 17. uri si boste lahko ogledali nov mladinski film režiserja Slobodana Maksimovića z naslovom Kapa. Gre za zgodbo o dečku, ki nima nič in deklici, ki ima vse, pri kateri se preplete z močno vero v čudeže in jo poveže v topel, humoren in mestoma tudi napet film.

Erik je devetletni deček, ki živi v mladinskem domu. Njegova edina vez s staršema je kapa, ki jo ima ves čas na glavi, saj mu jo je spletla mama. Ves čas se mora braniti pred dečkoma in starejšo deklico, ki ga izkoriščajo in zafrkavajo. Njegova edina božična želja je, da bi šel domov. Sedemletna Lučka prihaja iz premožne družine, ki ji lahko kupi vse. Le sestrice ne. In kužka, ki si ga želi za božično darilo. A čarobni čas praznikov pripravlja presenečenje za oba. Erik je v mladinskem domu izžreban, da božič preživi pri Lučkini družini. Otroka se tako znajdeta skupaj, ne da bi hotela. Lučka se zmrduje, Erik pa v njej vidi le razvajeno deklico. Sredi noči v dnevni sobi zalotita Božička. Po spletu okoliščin se skrijeta v njegov avto in kmalu se znajdeta na ulici. Začne se prava božična pustolovščina, ki v eni sami noči obema prinese izpolnitev želja, a ne čisto tako, kot sta pričakovala.

Vstopnice po ceni 4 EUR lahko kupite pol ure pred predstavo.

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki