fbpx
E-UTRIP
Brez kategorije

V Sodražico prihajajo zvezde ex-yugo rock scene

V Sodražici danes začenjajo tradicionalne Psoglavske dneve, namenjene predstavitvi domače obrti, zabavi in druženju. Vrhunec dogajanja bo v nedeljo, ko bo v Sodražici potekal Tržni dan, na katerem bo slavnostni govornik minister za gospodarstvo, turizem in šport Matjaž Han.

Dogajati se bo začelo danes zvečer, ko bo v Sodražici zabava s skupino Crvena Jabuka.

V soboto pripravljajo dan športa s turnirji v futsalu, odbojki na mivki, košarki, badmintonu in namiznemu tenisu. Zvečer bo na trgu nastopil Tamburaški orkester Sodražica, uprizorili bodo igro Nasvet strokovnjaka gledališke skupine Mladinskega kluba Sodražica.

Glavnina dogajanja bo v nedeljo, ko bo v Sodražici Tržni dan. Uradna otvoritev dneva bo dopoldne, na njej bodo gostili ministra za gospodarstvo Hana. Dopoldanski del programa bo popestril Andrej Šifrer s skupino The Riverbend, popoldan pa bo oder zavzel Ansambel Roka Žlindre.

Ves dan bodo potekale otroške delavnice, za mlade bo poskrbljeno tudi v Kostanjevem parku.

Psoglavske dneve so v Sodražici začeli prirejati leta 2005, predvsem v želji obuditi tedenske sejme, ki so jih v Sodražici prirejali od konca srednjega veka do druge svetovne vojne, delno tudi še pozneje. Osrednji poudarek prireditve je na rokodelstvu, izdelovanju suhe robe in njeni prodaji.

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki