fbpx
E-UTRIP
(Foto: OŠ Zbora odposlancev)
Aktualno Iz naših šol Kočevje Novice

V OŠ Zbora odposlancev letos v pustnih šemah le otroci prvih in drugih razredov

V pustnih šemah so se danes sprehodili tudi nekateri otroci, ki obiskujejo OŠ Zbora odposlancev v Kočevju. Vendar ne vsi, temveč zgolj najmlajši, otroci v prvem in drugem razredu, ki so se odpravili tudi na sprehod po mestu. V ostalih razredih pa so se učiteljice odločile, da letos organiziranega šemljenja ne bo, saj so ocenile, da bi to lahko predstavljalo težavo pri upoštevanju vseh zaščitnih ukrepov, pojasnjuje ravnatelj Peter Pirc. Otroci si morajo namreč večkrat nadeti tudi zaščitno masko, kar pa bi bilo ob nošenju določenih pustnih mask lahko oteženo.

Kljub temu so se našemili tudi nekateri osnovnošolci iz predmetne stopnje. Ravnatelj ocenjuje, da je teh nekje 20 %, a le redki so našemljeni tudi po obrazu, zato nimajo težav pri upoštevanju zaščitnih ukrepov.

Z odločitvijo so se morali sprijazniti otroci, nekateri lažje, drugi težje. Tudi ravnatelj se strinja, da zagotovo pust letos ne seže niti do kolen pustnim vragolijam preteklih let. »A tako pač je … Smo pa vsaj skupaj in zaenkrat nam gre dobro …« še potolaži.

M.K.

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki