fbpx
E-UTRIP
Aktualno Dom Glasba Kultura Novice Občina Ribnica Zanimivosti & Zabava

V obroču ljubezni je življenje neskončno

Nekaj tisoč prijavljenih posameznikov iz več kot 185-ih krajev po Sloveniji, je 23. maja, na Dan ljubezni, že sedmič povezala pesem z istim naslovom skupine Pepel in kri. In tej akciji so se pridružili tudi v Ribnici. Zavod Sena plus in območna izpostava sklada za kulturne dejavnosti sta v gradu pripravili glasbeni program, na katerem je nastopilo 110 šolskih otrok in malčkov iz Ribnice, Dolenje vasi in Sodražice. V obroču ljubezni, brez poprejšnjih vaj, spontano, je ob žuborenju plahe reke Bistrice iz njihovih grl zadonela pesem. Izzvenela je predvsem, kot močno sporočilo nam odraslim, kako v povezovanju s pozitivnimi misli in dejanji marsikaj lahko premaknemo in skupaj naredimo. »Želimo si, da bi se ljudje za trenutek ustavili, se za hip posvetili ljubezni, se poenotili in uglasili v pesmi. Tako se bomo kasneje lahko pogovarjali tudi o rečeh, ki nas sicer razdvajajo,« je po nastopu ob obzidju ribniškega gradu, o sporočilu letošnjega Dneva ljubezni dejala Ana Kominka, sicer ustanoviteljica zavoda Sena plus.

Ideja o ljubezni, ki povezuje pozitivne vibracije in dobre energije, lahko vzklije na katerem koli kotičku slovenske zemlje. Na Ribniškem se je nedvomno prijela in je zapisana kot tradicionalna. Naj vrelci ljubezni ne usahnejo in 23. maja prihodnje leto znova vzkipijo.

(mgć)

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki