E-UTRIP
Featured Glasba Kočevje Kultura Ribnica Zanimivosti In zabava

V novo sezono izpod vaškega kozolca na Bregu

Člani ribniškega Pihalnega orkestra so po dveh meseci spet prijeli inštrumente in stopili na še eno pot spevnih not. In to na tradicionalnemu srečanju, ko so si popoldanske ure vzeli zgolj zase, tokrat prvič pod streho vaškega kozolca na Bregu, kjer so zaigrali nekaj najbolj odmevnih skladb, da je slišala cela vas. Nato so se predali pomenkovanju. Tudi Marjana Cvar, že vrsto let godbenica in aktualna predsednica društva Pihalni orkester ter starosta godbe Stane Grebenc, prejšnji predsednik in sedanji blagajnik. In sta ob pogledu na mladino, ki stopa v njihove vrste, preprosto žarela. »Smo odprti za vse, ki želijo biti del našega orkestra. Dobro sodelujemo z Glasbeno šolo Ribnica, ki je naše zaledje, tudi na občini so prepoznali godbeno dejavnost. Upamo, da nam bodo prisluhnili tudi drugi,« se nadejata Marjana in Stane.

Še kako bi bili srečni, da bi bil del njihove zgodbe še naprej dirigent Jernej Šmalc, ki orkester vodi že od leta 2006. Je zelo priljubljen, kreativen in deloven. Sicer se na vaje vozi iz Cerknice, kjer poučuje na tamkajšnji Glasbeni šoli.

(mgć)

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki