fbpx
E-UTRIP
Brez kategorije

V Kočevju bogatejša okrasitev z lučkami, načrtovani dogodki odpadejo

Še malo in Kočevje bo tudi letos zasijalo v soju prazničnih luči. Praznična okrasitev je že v teku, letos pa bo le-ta nekoliko drugačna in nadgrajena. »Okrasitev z več kot 2800 tekočih metrov luči zajema osvetlitev objektov in dreves. Poleg mestne ploščadi, kjer bo svoje mesto kot doslej imela novoletna srečica, bo letos praznično okrašen tudi park Gaj. V drevored bomo umestili zvezdnato nebo, ki bo vabilo na zimske praznične sprehode, našli pa boste lahko tudi lep kotiček za posedanje ob osvetljenih smrečicah,« pravijo iz Občine Kočevje.

Občina bo za za okrasitev namenila 46.000 evrov, v kar je zajeta tudi cena nove opreme oz. elementov, ki jo bodo lahko uporabili tudi v prihodnjih letih.

Kako je z dogodki v Veselem decembru?

»Načrtovali smo prižig luči in miklavževanje na predvečer Sv. Miklavža ter štiri koncerte v okviru Veselega decembra v Kočevju. Zaradi trenutne situacije vseh teh dogodkov ne bomo izvedli. Potekajo pa še pogovori o načinu in izvedbi prižiga luči,« sporočajo iz Občine.

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki