fbpx
E-UTRIP
Izpostavljeno Aktualno Zanimivosti & Zabava

Turistična kmetija Oblak: Lokacija, na katero se vračaš

Naša okolica skriva več biserov, kot si mislimo. V majhni idilični vasici Rigelj nad Ortnekom pri Ribnici se nahaja turistična kmetija Oblak. Beseda »idilično« je še premalo, da opiše lepoto narave in kompleksa, ki nudi prostor za nastanitve, poroke in razna praznovanja ter športne dejavnosti.

Družina Oblak je s skupnimi močmi leta 2007 začela pisati zanimivo poglavje življenja. Jernej, Nataša, Ina in Lana so takrat namreč začeli z dejavnostjo turistične kmetije, ki jim poleg redne zaposlitve vseh članov predstavlja velik užitek.

Lastnica Nataša Oblak nas popelje skozi skoraj pravljični kompleks, kjer se nahaja pet apartmajev. Vsi so delo domačega mojstra Jerneja Oblaka, ki sta ga pri delu navdihnila les in narava.

Čudovit ambient kar kliče po nepozabnih priložnostih in najbolj magična priložnost je zagotovo poroka. Oblakovi so v Vili Oblak izpeljali že veliko poročnih slavij, ki so si jih gostje in mladoporočenci zapomnili tudi po okusni hrani. Za hrano in postrežbo skrbijo sami, tako da resnično govorimo o družinski zgodbi. »Vsi smo za vse,« v smehu o razdelitvi vlog pove sogovornica.

Narava, ki kliče po gibanju

Poleg ljubezni do narave Oblakove druži tudi ljubezen do gibanja in športa, zato se na njihovem posestvu odvijajo tudi nogometni kampi. Mladi nogometaši so navdušeni nad okolico in možnostjo treninga na zelenici. Treninge izvaja hčerin partner, na pomoč pa priskoči tudi Ina, ki je športna pedagoginja. Športnikom v času kampa nudijo tudi razne animacije.

Dogajanja okoli kmetije je veliko, tudi za ljubitelje živali. Imajo namreč pravi mini živalski vrt, kjer so živali iz različnih delov sveta našle svoj dom. Začeli so z družino jelenov, zdaj je pri njih najštevilčnejša družina škotskega goveda. Veliko pozornosti dobi osliček Riči, ki se pusti tudi crkljati. Po dvorišču se sprehajajo tudi muce in kokoši.

Turistična kmetija Oblak je izhodišče za številne izletniške točke. Ljubitelji narave se peš ali s kolesi odpravijo po idiličnih Slemenih, proti Travni Gori ali Grmadi, obiščejo lahko tudi razvaline Ortneškega gradu in cerkvico Sv. Jurija. Možnosti za rekreacijo je veliko, po tem pa zagotovo prija sprostitev v finski ali infrardeči savni.

Oblakovi s skupnimi močmi poskrbijo za dobrobit gostov, ki se radi vračajo. Nudijo pa tudi praznovanja ob različnih priložnostih, kot so birme, obhajila, večja praznovanja in team buildingi.

Ja, čudovite turistične kmetije se ne nahajajo daleč. Vasica Rigelj vas bo pustila brez besed, o gostoljubnosti Oblakovih pa boste zagotovo radi govorili.

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki