fbpx
E-UTRIP
Izpostavljeno Aktualno Novice

Trinajsta pesniška zbirka Stanke Mihelič

V čast Mariji Vnebovzeti je v romarskem središču pri Novi Štifti Stanka Mihelič iz Kota pri Ribnici predstavila že trinajsto pesniško zbirko Tam, kjer so zvezde. Stanka Mihelič je upokojena učiteljica zgodovine in zemljepisa, ki se je iz Zamostca pri Sodražici poročila v Kot in je že od nekdaj navezana na Novo Štifto. Prvo pesniško zbirko Pod tvojim zavetjem, o Mati je izdala leta 1991, druga zbirka V Tvojem Srcu je ugledala luč sveta dvanajst let pozneje, leta 2003. Ves čas neutrudno ustvarja, najbolj pa takrat, kot pravi, ko začuti klic stvarnika, ko začuti božjo voljo.

Nikoli se ne smemo predajati slabim mislim

»Tako kot jaz nagovarjam njo v prošnjah, tako tudi ona nekje posreduje božjo besedo, ki me nagovarja, ko so dnevi bolj samotni ali pa zvečer, ko se rada poglobim v molitev. Takrat zažubori ta misel, pesem o Bogu. Velikokrat si rečem, da se ne smem predajati slabim mislim in da moram dokončati novo knjigo. In tako gre čas naprej, delo pa ima svoje sadove,« je Stanka nagovorila zbrane v cerkvi pod Brinovim gričem.

Hvaležna družini

Ob dosedanjih predstavitvah svojih del je vedno dejala, da se ji zdi, da je ta zadnja. Kako bo tokrat? »Ne vem, moram doživeti polnost časa in potem se premika,« je povedala in znova zahvalila družini: petim otrokom in njihovim družinam ter možu Darku, ki so ji ves čas v oporo.

Ob predstavitvi najnovejše zbirke so sodelovali rektor svetišča Marije Vnebovzete in predstojnik Frančiškanskega samostana Nove Štifte brat Marijan Cvitak ter sodraški podžupan Ernest Pirnat. Pesmi so brali Romana Kocjančič, Katja Zakrajšek in pater Ambrož Mušič. Za kulturni del programa so poskrbeli Veronika Lavrič, ki je igrala na violinskih citrah, in nonet Vitra.

(mgć)

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki