fbpx
E-UTRIP
VIR: Gasilska enota Ribnica.
Izpostavljeno Aktualno Kronika

Tesla gasilcem povzročila kar precej dela

Gasilci Gasilske enote Ribnica so v zadnjih desetih dneh dvakrat posredovali ob prometnih nesrečah, ki sta se na srečo končali le z materialno škodo.

Konec junija je v bližini Lazca v občini Loški Potok osebno vozilo zdrsnilo in obstalo zataknjeno med drevesi nad prepadom. Drevesa so zadržala padec, sicer bi se nesreča lahko končala precej huje.

VIR: Gasilska enota Ribnica.

Gasilci so na svojem družbenem omrežju delili še eno intervencijo, ki se je odvila pretekli petek, ko je v bližini naselja Hojče osebno vozilo zletelo s ceste. »Nič hujšega, k sreči, a vseeno smo s tehničnimi posegi avtovleki pomagali pri nalaganju vozila. Ponesrečeni avtomobil je bil namreč višjega cenovnega razreda in za povrhu še električni. In prav “manko” elektrike je popolnoma onemogočil klasično nalaganje,« so zapisali in dodali, da je bilo potrebnega veliko tehničnega znanja, da so sprostili vsa elektronska varovala in uspeli vozilo spraviti v t.i. “način vleke” ter ga naložiti, za kar so potrebovali slabi dve uri.

VIR: Gasilska enota Ribnica.

»Naj bo še tako nedolžna nesreča, ko smo enkrat aktivirani, nam pustite, da pridemo na kraj in preverimo situacijo. To je konec koncev tudi naša dolžnost. Naše strokovno znanje bo “ocenilo”, ali bo potrebno posredovati ali pa se bomo zgolj obrnili in odšli nazaj v garažo,« so jasni.

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki