fbpx
E-UTRIP
Novice Politika

Študentje in obstoječi prejemniki otroškega dodatka prejeli solidarnostni dodatek

Študentke in študentje so se v petek, 29. 1., razveselili solidarnostnega dodatka v višini 150 €, ki so ga prejeli na bančni račun. Skupaj je bilo nakazanih 8.137.200 evrov. Prejeli so ga tisti, ki so še pravočasno oddali popolno izpolnjeno vlogo, in sicer do 25. 1. 2021. Tisti, ki so vlogo oddali do 31. januarja, pa bodo nakazilo prejeli še v tem tednu.

Solidarnostni dodatek pa so prejeli tudi starši, ki prejemajo otroški dodatek. Tisti, ki niso prejemniki otroškega dodatka in ki so upravičenci do pomoči ob rojstvu otroka, bodo izplačilo prejeli 31. 3. 2021.

»Vsi izplačani dodatki iz protikoronske zakonodaje se ne bodo upoštevali pri izračunu pravic iz javnih sredstev, pri katerih se praviloma upošteva dohodek iz dohodninske odločbe preteklega koledarskega leta (otroški dodatek, državna štipendija, znižano plačilo vrtca, subvencija malice za učence in dijake ter subvencija kosila za učence),« pojasnjujejo na Ministrstvu za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti.

M.K.

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki