fbpx
E-UTRIP
Foto: Facebook ZD Kočevje
Featured Kočevje Novice

“Število novookuženih je tako visoko, kot v najslabših dnevih epidemije”

14 (potencialno 18) pozitivnih, upoštevajmo ukrepe

Z ZD Kočevje poročajo, da so včeraj opravili 46 PCR testov, od katerih je bilo pozitivnih kar 14. Dve osebi ne poznata izvora okužbe, pri ostalih pa gre za prenos v družini ali v podjetju.

Včeraj je zadnjič ta teden potekalo tudi hitro testiranje, kjer se je testiralo 218 ljudi, od katerih so bili trije pozitivni. 29 hitrih testov so opravili tudi v zdravstveni postaji Vas, od teh je bil en test pozitiven. Vsi štirje bodo danes opravili tudi potrditveni PCR test (včeraj so s temi testi potrdili tudi vse pozitivne hitre teste s prejšnjega dne).

Direktorica ZD Kočevje, Polona Vidič Hudobivnik svari: “Število novookuženih je tako visoko kot v najslabših dnevih epidemije, virus kroži med nami in ni ga malo.”

Urgentne obravnave in hospitalizacije Covid bolnikov

Slabim novicam še ni konca, saj imamo, kot nadaljuje Vidič Hudobivnikova, “tudi v našem okolju spet pogoste urgentne obravnave COVID pozitivnih bolnikov in hospitalizacije zaradi poslabšanja stanja.”

Obnašajmo se odgovorno, upoštevajmo ukrepe in s tem prispevajmo k zmanjšanju števila okužb.

N.Š.

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki