fbpx
E-UTRIP
OŠ Zbora odposlancev.
Featured Iz naših šol Kočevje Novice

Stanje na kočevskih šolah: se bližamo pouku na daljavo?

Glede na enormne številke okuženih s koronavirusom v celotni Sloveniji, se niti ne gre čuditi, da tudi v Kočevju »rušimo rekorde« po številu novookuženih na dan. V ponedeljek je bilo izmed 89-ih PCR testov pozitivnih kar 66, torej skoraj 75 % vseh opravljenih testov. V torek so v ZD Kočevje opravili 169 testov, od katerih je bilo pozitivnih kar 105, z enakim izidom 105-ih okuženih se je končalo tudi včerajšnje testiranje 157-ih oseb. Stanje je alarmantno, nova različica omikron je očitno najbolj nalezljiva izmed vseh do sedaj, na srečo pa je (vsaj večinoma) zanjo značilen tudi lažji potek bolezni.

Glede na visoke številke okuženih, smo preverili stanje na naših šolah, pri katerih se vse našteto še kako pozna. V izolacijah in karantenah je ogromno učiteljev in učencev, za točne številke smo povprašali kar ravnatelje. Torej, kakšno je trenutno stanje?

Peter Pirc iz Osnovne šole Zbora odposlancev pravi, da je zaenkrat zadeva še pod kontrolo in, da bo pouk na daljavo ostala res zadnja opcija, ki jo bo sprejel v primeru pomanjkanja kadra. » Otrokom pomeni biti v šoli vse in temu bom sledil. Tudi naši pubertetniki, ki jim vsake toliko res pride prav premor s karanteno, si seveda bivanja v šoli zelo želijo,« še doda in opozori, da se »trenutno okužbe res hitro prenašajo med otroki.« Po včerajšnjih podatkih imajo na šoli 9 okuženih učiteljev in 32 okuženih otrok. Včerajšnje samotestiranje je pokazalo še 5 novih okužb, ti oddelki pa se bodo – glede na novi odlok – po potrjenih PCR testih testirali vsakodnevno 7 dni, v karanteno pa bodo šli le, če bo okužba v razredu presegla 30 %. V karanteni je bilo do danes 6 oddelkov, večina pa se je to jutro že vrnila v šolske klopi. »Na šoli imamo v karanteni 8 oddelkov in 7 zaposlenih. Delo je za vse nas zelo težko, a prehajamo na nov sistem, pa bomo videli, kaj bo prinesel.

O uvajanju pouka na daljavo za celo šolo še ne razmišljamo,« pa je hude organizacijske izzive pojasnila ravnateljica Osnovne šole Ob Rinži, Darja Delač Felda.

Na OŠ Stara Cerkev je nekoliko bolj mirno, v karanteni so bili do danes trije oddelki, od danes naprej pa le še dva. »Glede na nov odlok, ki je začel veljati danes, mislim, da pouk na daljavo ne bo potreben,« še doda ravnateljica šole, Sonja Veber.

Martin Marinč, ravnatelj Osnovne šole Fara pove, da je pri njih Covid na srečo prisoten zelo redko, tako da danes šola deluje nemoteno – brez karanten ali pouka na daljavo.

N.Š.

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki