fbpx
E-UTRIP
(Foto: BOBO)
Featured Iz naših šol Kočevje Novice

Šole ostajajo zaprte, v nujnem varstvu zgolj varstvo, brez šolskih obveznosti!

Po pričakovanjih večine šole tudi v naslednjem tednu ostajajo zaprte minimalno do 5. 2. 2021. Vzgojno-izobraževalno delo za vse učence od 1. do 9. razreda osnovne šole bo potekalo na daljavo.

Spremembe pa so določene na področju nujnega varstva otrok, v katerega so lahko vključeni tudi osnovnošolci prvega triletja, vendar zgolj tisti, katerih starši so zaposleni v sektorjih kritične infrastrukture, torej v zavodih s področja vzgoje in izobraževanja, zavodih s področja socialne varnosti, v Slovenski vojski in Policiji. Zaposlitev se ugotavlja na podlagi potrdila delodajalca.

Vsi ravnatelji zato pozivajo vse starše, da jim čim prej sporočijo, v kolikor bodo izkoristili možnost varstva in imajo slednjega tudi upravičenega.

Kar je pomembno izpostaviti pa je tudi to, da se bo v varstvu izvajalo zgolj varstvo otrok in ne vzgojno-izobraževalno delo. To pomeni, da bo vse redne šolske obveznosti potrebno opraviti v popoldanskem času, v pristojnosti staršev.

M.K.

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki