fbpx
E-UTRIP
Nika Kotar in Luka Ćirović sta svetovna prvaka.
Featured Borilni športi Kočevje Ribnica Šport

SIBOR: Tekmujemo s posnetki preko spleta

Med 21. in 28. 3. 2021 je potekalo spletno e-tekmovanje v duo sistemu, na katerem je nastopilo tudi 19 parov iz Siborja. Gre za največje tekmovanje v duo sistemu v vseh kategorijah do sedaj. Sodelovalo je 371 parov iz 31 držav sveta.

Tekmovanje se je odvijalo na način, da so klubi poslali mednarodnim sodnikom posnetke svojih v naprej določenih obramb. Ti so jih nato tekom tedna ocenjevali v treh krogih – izločitveni, polfinalni in finalni.

V polfinale so se uvrstili štirje pari iz Siborja, kar 5 parov pa je osvojilo 5.mesto, ki žal ni več peljalo v polfinalne borbe in to za pičle pol točke. V polfinalnih dnevih sta dva naša para osvojila 3. mesto,  in sicer Ema Smola in Uma Doutlik, v kategoriji U10 ženski pari, kot tudi Neža Levstik in Sara Divjak v kategoriji U18 ženski pari.

Ema Smola in Uma Doutlik sta osvojili odlično 3. mesto.

Zadnji dan tekmovanja sta Luka Ćirović in Nika Kotar nastopila v finalu ter premagala par iz Tajske. Na ta način sta zmagala v kategoriji U21 mešani pari ter potrdila dobro formo za leto 2021.

Drugi par iz Siborja pa sta bili Sara Besal in Tina Pelc, ki sta žal izgubili proti paru iz Nemčije, ampak vseeno osvojili odlično 2. mesto, ki je dobra popotnica za naslednje tekme.

Lovro Divjak in Andraž Žlidnra sta v kategoriji Adults Men za las izgubila borbo za finale.

Ostalih 15 parov iz Siborja, pa je v svojih kategorijah zasedlo naslednja mesta:
Evelin Kožuh in Hana Rus – 5. mesto
Anže Golež ni Enej Žagar – 5. mesto
Nejc Podlogar in Luka Ćirović – 5. mesto
Nika Kotar in Neli Podlogar – 6. mesto
Neli Podlogar in Jaka Divjak– 5. mesto
Lovro Divjak in Andraž Žlindra – 8. mesto
Zoja Bečan in Škulj Eva – 10. mesto
Larisa in Tanaja Anžur – 12. mesto
Tina Zajc in Nika Gornik – 14. mesto
Tim Pavlic in Miha Kriz – 17. mesto
Nejc Jaklič in Gal Modic – 12. mesto
Jan Divjak in Laura Zajc – 5. mesto
Tina Zajc in Miha Kriz – 16. mesto
Nika Gornik in Tim Pavlic – 17. mesto
Jan Škulj in Lara Modic – 6. mesto   

Na malo drugačnem spletnem prvenstvu, ki bo lahko v naslednjih letih postal tudi praksa, so člani Siborja osvojili 4 medalje in kar nekaj uvrstitev, kjer jim je zmanjkalo zelo malo za kolajno.

Ekipno je Slovenija med 31 državami zasedla 8. mesto. Vsi rezultati so vzpodbuda za delo naprej in upanje, da se bodo tekmovanja vrnila na tatamije.

Elvis Podlogar, Predsednik ŠK Sibor

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki