E-UTRIP
Featured Gospodarstvo Kočevje Novice

Selitev Melamina: kdaj in kam?

Ob obisku ministra za gospodarstvo Matjaža Hana v podjetju Melamin, je bilo govora tudi o novi lokaciji “kritičnega” dela Melamina. Kot alternativna lokacija, je bila omenjena lokacija severno od Kočevja, ki je oddaljena 10 do 12 kilometrov od naselja. Da bi Melamin začel s proizvodno na tej lokaciji, pa bi občina morala spremeniti občinski prostorski načrt. Na zadnji redni seji, kjer so pristojni obravnavali spremembe in dopolnitev prostorskega načrta, občinski prostorski načrt zaenkrat ne predvideva nove lokacije za postavitev ali preselitev Melamina.

Za umestitev nove lokacije podjetja Melamin je treba izvesti spremembo OPN, kar lahko ob polni podpori vseh pristojnih ministrstev in institucij traja vsaj leto dni. Ali bo do selitve podjetja oziroma proizvodnje prišlo, na Občini ne moremo odgovoriti,” so nam odgovorili na občini in nas z vprašanji napotili na podjetje Melamin.

Na Občini dodajajo, da si prizadevajo za čim prejšnjo selitev iz mesta. “Občina pa bo naredila tudi vse potrebno, da bo novo zemljišče čim hitreje komunalno opremljeno, ob podpori države,” zaključujejo.

Domnevno naj bi del proizvodne Melamina selili na mejo med občino Ribnica in Kočevje, za naseljem Ložine.

PREBERITE ŠE:

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki