fbpx
E-UTRIP
Robert Latin, SAB.
Featured Novice Politika PR

Robert Latin: Vse o kandidatu za poslanca na listi Stranke Alenke Bratušek (SAB)

»Na prelomne volitve 24. aprila se v stranki SAB podajamo z ambicioznim in razvojno naravnanim programom Naredimo, kar je treba. Odgovorno obljubljamo le tisto, kar lahko izpolnimo, predvsem pa smo zazrti naprej, v prihodnost Slovenije.«

V prihodnost je bil in bo vedno usmerjen tudi Robert Latin iz Kočevja, ki kandidira v volilnem okraju Ribnica-Dobrepolje.

Robert Latin se je rodil 7. 10. 1976 v delavsko družino. Skozi osnovno šolo ga je spremljala ljubezen do ministriranja. Nekoč je v enem samem dnevu bil ministrant kar pri sedmih mašah. V domači župniji je ostal aktiven v cerkvenem zboru, na koru rad prepeva še danes. Njegovo osebno življenje je močno povezano z vero in mnogi bi lahko pritrdili, da je nepogrešljiv člen in član Župnije Kočevje.

Boj s težko boleznijo mu ni vzel ambicij

Vera mu je bila opora tudi v najtežjih trenutkih njegovega življenja. V času mladosti, ko se je večina njegovih vrstnikov lahko brezskrbno zabavala, se je on boril za življenje. Soočiti se je moral s Hodkinovo boleznijo, rakom na bezgavkah. Z zahrbtno boleznijo se je boril v času šolanja na strojni šoli v Kočevju. Za to smer se je odločil, ker je bila njegova velika želja leteti, postati pilot.

A človek načrtuje, usoda odloči. Študij je naposled nadaljeval na Fakulteti za gradbeništvo in geodezijo. Sposobnosti upravljanja pa je pridobil na Visoki šoli za upravljanje in poslovanje Novo mesto. Znanja mu nikoli ni dovolj, zato je iz obeh področji pridobil tudi magistrski naziv. Naziv magistra managementa pa bo kmalu oplemenitil tudi z doktorskim nazivom.

Robert Latin je bil 18 let zaposlen na Občini Kočevje, svojo pot je nato nadaljeval na Slovenskih državnih gozdovih, kjer je bil zaposlen dobra tri leta. Trenutno je nepogrešljiv del Občine Kostel, kjer je zaposlen kot višji svetovalec za investicije, gospodarstvo in gospodarske javne službe.

Njegovi nekdanji in zdajšnji sodelavci Roberta opisujejo s presežki, predvsem pa poudarjajo, da na delovno mesto vedno prinese vedrino in nasmeh na obraz.

Robert Latin, kandidat stranke SAB v volilnem območju Ribnica-Dobrepolje.

Dva otroka in letenje – tri velike ljubezni

Poleg premagane težke bolezni pa sta njegov največji dosežek v življenju njegova dva otroka, 11-letni Ciril in 13-letni Igor. Velika ljubezen ostaja tudi letenje. Leta 1995 je postal športni pilot, čez pet let pa postal tudi predsednik Letalskega kluba Kočevje. Latin je tudi inštruktor in vodja letalske šole. Z ultralahkim letalom rad občuduje našo čudovito državo. Kljub temu, da nad njo leti, na ljudi nikoli ne gleda zviška.

Tukaj za Ribnico!

»Ostati je treba prizemljen, a z visokimi cilji. Svoje znanje, vizijo in borbo bi rad dal na razpolago tudi slovenskemu narodu in delal drugače, kot so delali poslanci do sedaj,« je odločen Latin.

Obljublja, da se bo mesečno sestajal z županom Ribnice in okoliškimi podjetniki ter s svojim delom poslanca maksimalno pomagal vsem v Ribnici.

Zato že danes poziva Ribničane, da na njegov osebni elektronski naslov: robi.latin@gmail.com naslovijo probleme, ki jih pestijo.

»Sem prvi kandidat, ki je to naredil že pred volitvami in s tem želim jasno sporočiti, da sem tukaj za Ribnico in za ljudi, ki živijo v njej.«

Stranka SAB: BO!

  • Zagotovila dolgotrajno oskrbo (storitve in financiranje),
  • ustanovila demografski slčad za stabilno financiranje obstoječih in prihodnjih pokojnin,
  • uredila brezplačni mestni prevoz,
  • uredila invalidske in vdovske pokojnine.

Stranska SAB BO! preprečila finančno katastrofo

Aktualna vlada nas je finančno izčrpala, saj beležimo zgodovinsko visok javni dolg; v samo dveh letih se je iz 31 milijard povišal na 42 milijard. Stranki SAB lahko na podlagi izkušenj zaupate, da bomo preprečili že drugo finančno katastrofo, proti kateri drvimo. Tudi leta 2013 je tedanja Janševa vlada Slovenijo skoraj pripeljala do bankrota. Ko je vodenje vlade za njim prevzela Alenka Bratušek, se težke situacije nismo ustrašili, temveč zbrali dovolj poguma, da smo preprečili finančni zlom in prihod zloglasne Trojke.

Upokojenci so naša prioriteta

V stranki SAB smo prepričani, da mora Slovenija postati prehransko, energetsko in finančno neodvisna, naša prioriteta pa bo skrb za upokojence. Ponosni smo, da smo v času, ko je ministrstvo za infrastrukturo vodila Alenka Bratušek, zanje dosegli uzakonitev brezplačnih medkrajevnih prevozov z avtobusi in vlaki po celi Sloveniji.

Podatki in izkušnje s terena kažejo, da rdečo kartico IJPP danes že pozna in uporablja več kot 160 tisoč slovenskih upokojencev. V naslednji vladi bosta za upokojence ključni ureditev dolgotrajne oskrbe in ustanovitev demografskega sklada. Pokojnina vsakega upokojenca, ki je delal 40 let, bi morala zadoščati za plačilo standardne oskrbe v domu in to brez doplačevanja otrok ali celo vnukov. Demografski sklad pa bo namenjen izključno financiranju pokojnin; vanj se bodo stekali tudi prihodki od prodaje vode in lesa, naših najpomembnejših naravnih virov.

Za vas 80 zaupanja vrednih kandidatov

Za stranko SAB bo na parlamentarnih volitvah kandidiralo 80 zanesljivih in zaupanja vrednih kandidatov. Med njimi je 38 žensk, 13 sedanjih in nekdanjih poslancev, poslanka Evropskega parlamenta, 5 ministrov, doktorji znanosti, zdravnik, profesorji, pravniki, ekonomisti, uspešni podjetniki, delavci in upokojenci.

*plačljiva objava*

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki