fbpx
E-UTRIP
Aktualno Plavanje Šport

Ribniški plavalci uspešni v Zagrebu in v Celju

V Zagrebu je potekal že 50. mednarodni plavalni miting MM Mladost, katerega se je udeležilo 7 ribniških plavalcev, ki so prvi dan uspešno nastopili v konkurenci prek 600 plavalcev.

V skupni 15-ih nastopov so odplavali 10 osebnih rekordov in se 9-krat uvrstili v finale. Filip Ćirović je v absolutnem finalu na 50 m delfin z osebnim rekordom 24.82 osvojil bron, med mladinkami je bila Neli Škaper 3. na 100 m delfin, Zara Ćirović pa srebrna med kadetinjami na 50 m hrbtno.

Še bolj uspešen je bil tudi drugi dan. Ob kopici osebnih rekordov se je Zari Ćirović na 100 m hrbtno, Lani Poje Mihelič na 100 m prosto, Neli Škaper na 50 m delfin in Filipu Ćiroviću na 50 m prosto in 100 m prsno uspelo uvrstiti v popoldanski finale, v katerih si je Filip priplaval bronasto medaljo na 100 m prsno. Velja pohvaliti tudi ostale tri plavalce, Nika Blatnika, Jako Petka in Tea Starca, ki so v dopoldanskem predtekmovanju v vseh svojih nastopih popravili osebne rekorde in tako izboljšali svoje izhodišče za decembrsko državno prvenstvo v kratkih bazenih.

Ob koncu tega tedna – s katerega je tudi fotografija – jih je 20 v vodo skočilo v 25-metrskemu bazenu Golovec v Celju, kjer je potekal tradicionalni plavalni miting za “Pokal mesta Celje.”

Na dvodnevnem tekmovanju so si finalne nastope priplavali prav vsi, do medalje pa je uspelo priti devetim plavalcem. Tekmovanje je bilo zadnji test pred prihajajočim zimskim državnim prvenstvom, ki bo med 16. in 18. decembrom v Kranju.

»Naj še omenim, da so naši plavalci v tem trenutku sredi vrhunca treningov in priprav, saj so v času krompirjevih počitnic trenirali na španskem otoku Majorka, kjer so v mesecu novembru izkusili tudi nekaj pravega poletja, » je o predahu pred zagrebškim mitingom povedala Jerneja Škaper, predsednica PK Ribnica.

(mgć)

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki