fbpx
E-UTRIP
Featured Kultura Ribnica

Ribniški pasijon: 13. 4. Sodražica, 22. 4. Ribnica

Živimo v obdobju, ko morala in etika izgubljata na veljavi, ko je greh postal vrlina in se ga celo nagrajuje, namesto kaznuje. Vsak kristjan vsakodnevno prihaja v skušnjave in je razpet med tem, kar ga uči vera in tem, kar mu narekuje moderna družba. V času, ko štejejo smeški in všečki ter kraljujejo nove tehnologije, moderni kristjan išče svoj prostor pod soncem. Z letošnjim pasijonom želimo sporočiti, da se vsaka pot začne in konča pri Bogu in da lažni bogovi na dolgi rok nimajo možnosti.

To je glavni poudarek že 13. Ribniškega pasijona, ki nosi naslov DARITEV ZA GREHE SVETA. Ustvarjalci pasijona se že več mesecev pripravljamo, da bomo lahko v mesecu aprilu med ljudi ponovno ponesli prenovljeno in osveženo zgodbo Jezusovega trpljenja, ki bo tokrat govorila o Jezusovi daritvi in o tem, kako se moderni človek in kristjan sooča z moralo in grehom. Posebnost letošnje uprizoritve bodo v zgodbo mojstrsko vpleteni prizori iz vsakdana modernega človeka.

Ribniški pasijon 2019 si bo mogoče ogledati:

– v športni dvorani SODRAŽICA v soboto, 13. 4. 2019,

– in v športnem centru RIBNICA v ponedeljek, 22. 4. 2019.

Več o Ribniškem pasijonu lahko izveste na:

spletni strani www.ribniskipasijon.si

in na FB strani Ribniški pasijon

Vstopnine ni. Veseli smo kakšnega prostovoljnega prispevka.

Vse uprizoritve se pričnejo ob 19.00, vstop v dvorano pa bo možen od 18.30 dalje. Uprizoritev traja uro in pol.

Ustvarjalci Ribniškega pasijona

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki