fbpx
E-UTRIP
Aktualno Izlet Narava Narava & zdravje

Ribniški gobarji v dveh urah nabrali kar 50 vrst gob

»Nas je korona virus pošteno zmatral, ampak, naše dejavnosti pa ni! Ves čas smo bili, lahko bi rekel, pokončni, tudi iz ozadja, tako kot ves ostali svet, preko Zooma,« je malce v šali, še bolj pa za res, prijatelje, ki so prišli iz Novega mesta, Cerknice, Iga in Kopra, pozdravil Franc Zbačnik, predsednik Gobarskega društva Ribnica.

Vseh skupaj se jih je zbralo 53. Po prijavi in zdravljici s šilčkom žganja, so se po enem letu, kakopak, dobre volje, odpravili v lov za gobami na Brezjah, Žrnovici in Mali gori.

Bera glede na čas in še posebej sušo niti ni bila tako slaba. Po dveh urah so v košare zložili okoli 50 vrst – tudi vsem najbolj mikavne jurčke so natrgali – in jih prinesli do Francetove jame, kjer je potekalo srečanje in determinacija.

Ribniški gobarji se sicer pripravljajo na sejem suhe robe in lončarstva, a če ga zaradi epidemioloških razmer ne bo, bodo manjšo razstavo pripravili vsaj za svoje člane. Še posebej si štejejo v čast, da bo pri njih 3. julija potekala skupščina Mikološke zveze Slovenje, ki ji bo predsedoval Jože Levstek, nekdanji ribniški župan, sicer član Gobarskega društva Ribnica. Pričakujejo okoli 40 delegatov z vodstvom zveze in gosti.

(mgć)

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki