fbpx
E-UTRIP
Aktualno Novice Občina Ribnica

Ribnica s prenovljeno javno razsvetljavo v centru mesta

V središču Ribnice so zaključili s prenovo in razširitvijo ulične razsvetljave, kar je sicer uvod v siceršnjo celovito obnovo mestnega središča. Mestno jedro tako po novem krasi 64 varčnih klasičnih kvadratnih latern sodobnega videza.

V okviru projekta so se v občini Ribnica odločili prenoviti vso javno razsvetljavo v osrednjem delu mestnega jedra, vzdolž Škrabčevega trga in tudi v nekaterih manjših robnih območjih mestnega jedra, ki se navezujejo na osrednji del.

Vse stare ulične svetilke so zamenjali z novimi, varčnimi led svetilkami. Gre za klasične kvadratne laterne, sodobnega videza in brez figurativnih dodatkov ali ornamentov. Narejene so iz jekla in pobarvane s sivo mat barvo. Za celostno osvetlitev in ustrezno podobo mestnega jedra so že obstoječim dodali še nove luči, tako da jih je zdaj skupaj 64. Luči imajo časovno samodejno redukcijo, kar pomeni, da se ob poznih nočnih urah samodejno ustrezno zatemnijo.

Prenovo razsvetljave je izvedlo podjetje Javna razsvetljava iz Ljubljane za nekaj več kot 277.000 evrov.

V prihodnje namerava občina pristopiti še k zamenjavi neustreznih izveskov in reklamnih napisov, ki kazijo podobo mestnega jedra. Nato bodo sledila večja gradbena dela, namenjena nadaljnji celoviti prenovi mestnega središča. Med drugim nameravajo urediti Gallusovo nabrežje. Pred Miklovo hišo načrtujejo manjši trg, namenjen pešcem, parkirišča pa naj bi umaknili k pastoralnemu centru pri župnišču Ribnica in za Rokodelski center Ribnica.

Vsa dela potekajo pod budnim očesom in navodilih Zavoda za varstvo kulturne dediščine Slovenije, saj je staro mestno jedro Ribnice razglašeno za kulturni in zgodovinski spomenik.

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki