fbpx
E-UTRIP
Featured Kočevje Narava & zdravje Novice Zdravje

Rezultati v Kočevju obetavni, s cepljenjem pričnejo v četrtek

V ZD Kočevje so včeraj testirali na COVID-19 devetindvajset oseb. “Prejeli smo rezultate dvajsetih testov, okužbo smo potrdili pri osmih osebah. Samo ena oseba ne ve izvora okužbe, pri ostalih gre večinoma za prenos v gospodinjstvu, v manjšini na delu. Ena oseba je iz ribniške, ostale iz naše občine,” sporočajo. Iz Ribnice pa so jim sporočili, da so potrdili okužbo še pri eni osebi iz Kočevja in pri osebi iz Osilnice.

Direktorica Polona Vidič Hudobivnik je mnenja, da je dobro, da gre za prenose v gospodinjstvu, saj je tako širjenje okužbe zamejeno na teh lokacijah.

“Na seznam kandidatov za cepljenje proti COVID-19 smo do danes vpisali cca. 1000 oseb. Naslednje odmerke cepiva dobimo predvidoma v sredo popoldan, cepljenje pa bomo izvedli v četrtek. Cepili bomo prednostno pokretne starostnike s kroničnimi obolenji, ki so najbolj ogroženi. Začeli bomo s starostno skupino 85 in več let in nadaljevali s skupino 80 do 85 let. Upamo, da dobimo dovolj odmerkov za vse zainteresiran,” pravijo.

“Hvala, ker se obnašate odgovorno in pomagate omejevati širjenje okužbe s COVID-19.
Pazite nase in na druge, ostanimo zdravi.”

M.K.

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki