fbpx
E-UTRIP
Featured LOKALNE VOLITVE 2022 Novice Volitve2022novice

Renata Turk, kandidatka za županjo Občine Kočevje: Zagotovo je čas za županjo!

Renata Turk, po izobrazbi magistra poslovnih ved, sicer zaposlena na Upravni enoti Kočevje kot svetovalka v oddelku za upravne notranje zadeve, in to že 13 let. Njene korenine izhajajo z Dolenjske, natančneje z Mirne Peči, kasneje pa si je ustvarila družino v Kočevju, v Stari Cerkvi, kjer s partnerjem in dvema otrokoma živi še danes. V lokalnem okolju je aktivna že vrsto let, in sicer kot predsednica Sveta staršev v OŠ Stara Cerkev, kot članica Sveta OŠ Stara Cerkev in kot članica Okrajne volilne komisije v Kočevju. »Vse svoje dosedanje življenjske cilje sem dosegla. Za dosežek si štejem tudi to, da imam urejeno harmonično družinsko življenje, da imam z ljudmi odlične odnose in da v stvareh, ki jih počnem, uživam,« je nase ponosna Renata, ki je tudi velika ljubiteljica knjig, sprehodov in pohodov ter adrenalinskih aktivnosti.

Zakaj ste se odločili za kandidaturo?

Ni mi vseeno, kakšna bo Kočevska v prihodnosti in kako bomo živeli ljudje v njej. Občanke in občani nimamo ustrezne zdravstvene oskrbe, nedopustno je, da nimamo dovolj zdravnikov, nedopustno je, da nimamo niti stalnega pediatra. V svojem lastnem okolju se ne počutimo varno in, kot tretje, odstotek tistih, ki se vozijo na delo v druge, oddaljene občine, je previsok, saj je s tem možno zmanjšana kvaliteta življenja ne le teh, ki se vozijo, temveč celotnih družin.

Kakšne spremembe so po vašem mnenju nujno potrebne v Kočevju?

Če naštejem le najpomembnejše: nemudoma je potrebno zagotoviti manjkajoče zdravnike, nemudoma je potrebno zagotoviti stalnega pediatra in nemudoma je potrebno aktivno reševanje romske problematike. Nadaljnje, mladi potrebujejo dnevno nočni center za varno in zdravo preživljanje prostega časa, starejši in invalidi pa potrebujejo dnevni center z varstvom in oskrbo prilagojeno posamezniku. Poskrbeti je potrebno za boljšo povezljivost Kočevja. Železniška povezava med Kočevjem in Ljubljano bi morala biti dvakrat na uro, uveden bi moral biti nočni vlak, boljše bi morale biti tudi avtobusne povezave znotraj občine. Ogromno je tudi za postoriti na področju obnove cest in okoliških vasi.

Za kaj se boste zavzemali?

  • ZA občino z ustrezno zdravstveno oskrbo,
  • ZA občino varno občanom,
  • ZA delovna mesta, ki bodo dobro plačana,
  • ZA nadaljnji gospodarski razvoj in turizem s predpostavko na varovanju okolja in ohranjanju narave ter
  • ZA čimprejšnjo izgradnjo hitre ceste in obvoznic.

Če boste izvoljeni, bi funkcijo županje opravljali poklicno?

DA. Delo županje bom opravljala poklicno, ker sem prepričana, da lahko le tako naredim za občanke in občane največ.

V čem mislite, da je vaša prednost pred ostalimi kandidati?

Definitivno v tem, da imam močno podporo vlade dr. Roberta Goloba in ministrstev.

“plačljiva objava”

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki