fbpx
E-UTRIP
Volilni okraj Ribnica Dobrepolje v največjem deležu podprla spremembe zakona o vodah.
Featured Narava Narava & zdravje Novice Občina Ribnica

REFERENDUM: Kar 26,5 odstotka Ribničanov je na glasovnici obkrožilo “ZA” – to je največ v Sloveniji!

Kočevje: 5.898 volivcev, 41,5-odstotna udeležba

V volilnem okraju Kočevje je svoj glas oddalo 5.898 volilnih upravičencev, od katerih je bilo neveljavnih glasovnic 8. Za spremembe zakona o vodah je glasovalo 10,14 odstotkov udeležencev, kar je skoraj 600 ljudi, skoraj 90 odstotkov udeležencev oziroma skoraj 5.300 ljudi pa je glasovalo proti spremembam.

Ribnica: 6.277 volivcev, 43-odstotna udeležba

V volilnem okraju Ribnica Dobrepolje je svoj glas oddalo 6.277 volilnih upravičencev, kar je skoraj 400 glasov več od volilnega enota Kočevje. Neveljavnih glasovnic je bilo 18. Za spremembe zakona o vodah je glasovalo kar 26,5 odstotka udeležencev oziroma , ta rezultat pa jih uvršča v sam vrh podpornikov sprememb zakona o vodah. No, vseeno se je tehtnica krepko – s 73,5 odstotki prevesila na stran nasprotnikov, ki so jih podprli s 4.602 obkroženimi “proti”.

Največ volivcev je glas “za” uveljavitev zakona oddalo v Ribnici (26,47 odstotka), več kot 20-odstotno podporo pa je novela dobila tudi v okraju Škofja Loka 2 ter v Ajdovščini.

N.Š.

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki