fbpx
E-UTRIP
Sonja Veber
Featured Iz naših šol Kočevje Novice

Ravnateljica Sonja Veber o testiranju učiteljev v OŠ Stara Cerkev

Na odprtje šole se intenzivno pripravljajo tudi na OŠ Stara Cerkev. »Tega se zelo veselimo, to bo za nas “velik praznik”,« pravi ravnateljica Sonja Veber.

Na šoli imajo 6 oddelkov učencev prve triade in enega na podružnični šoli. Trenutno pripravljajo vse potrebno po modelu C za najmlajše za čas od 5.30 do 15.30, ob upoštevanju “mehurčkov”. »Upoštevati bo potrebno tudi vsa higienska pravila, razkuževanje, gibanje po šoli, način razdelitve malic, kosil … Če bomo potrebovali pomoč zaradi kadrovskih težav, bomo zaprosili CŠOD Jurček,« dodaja.

Glede testiranja učiteljev pa: »Podpiram testiranje vseh zaposlenih na šoli, saj gre za moralno odgovornost vsakega posameznika. Testiranja se bo pred prihodom najmlajših udeležilo 33 zaposlenih (učitelji, hišnik, čistilke, kuharice…). Pomembno je, da vsi spoštujemo vse ukrepe za preprečevanje širjenja novega koronavirusa ob upoštevanju vseh higienskih priporočil NIJZ in na ta način pokažemo, da nam je mar za učence in sodelavce.« Ob tem pa ne zanika, da zagotovo obstaja nelagodje pri posameznikih, vendar pa na šoli želijo zaščititi učence in sodelavce pred okužbo in zato verjame, da bodo tudi to nalogo vestno opravili.

M.K.

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki